Könyvajánló: A digitális fotózás műhelytitkai 2005

0

A Rainbow Slide kiadó korábban megjelent kötetei elsősorban minőségükkel tűnnek ki a könyvesboltokat elárasztó könyvek közül. Jól kezelhető méret, igényes, tartós kivitel, gyönyörű illusztrációk és nem utolsó sorban naprakész tartalom jellemzi minden megjelent könyvüket. A legnépszerűbb átfogó kiadványuknak, az A digitális fotózás műhelytitkai nevet viselőnek a héten megjelent a legújabb, aktualizált kiadása.

Hogy mi változott tavaly óta, azt a Digicamet gyakran látogató olvasók számára valószínűleg nem kellene részleteznem. De mégis megteszem, hiszen a digitális fotózásban valószínűleg nagyobb az idei változás, mint amit az ideit megelőző három évben láttunk.

Több gyártó is elérhető árú tükörreflexes fényképezőgéppel jelent meg a piacon, reagálva a kompakt fényképezőgépeiket kinövő hobbifotósok igényeire. Ezzel párhuzamosan a világcégek jelentős mértékben csökkentették kompakt fényképezőgépeik árait. Ez a csökkenés hazánk EU-s taggá válásával még jobban érzékelhető, így ma 60-70 ezer forint környékén már remek hobbi és családi gépet lehet vásárolni.

 

 

A könyv első felében a szerzők a legfrissebb termékkínálatot mutatják be, részletesen taglalva olyan mostanában előtérbe kerülő területeket, mint az objektívek, a külső vakuk, vagy éppen a vízálló búvártokok. Persze az állandó kérdések forrásaként jellemezhető területek, mint a memóriakártyák, kártyaolvasók, a fotóstáskák, állványok is részletes bemutatást kaptak.

 

 

A második blokk a fotózás alapjait jelentő legfontosabb ismeretekkel kezdődik. Ez a fekete háttérrel kiemelt kb. 30 oldal olyan alapismereteket tárgyal közérthető formában, amelyekkel mindenkinek illik tisztában lennie.

 

 

A megfelelő eszközök és tudás megléte után elindulhatunk fotózni is. A következő 20 oldalon olyan témák fotózásával ismerkedhetünk meg, mint a gyerekek, városok, tájak, hegyek, vagy vadállatok.

 

 

A könyv legutolsó blokkja a képek utóéletével foglalkozik a képmanipulálástól a nyomtatásig. Az ismeretanyagot a könyv végén egy kislexikon teszi teljessé.

Remek könyv a fényképezőgép vásárláshoz, az ajándék fényképezőgép mellé és tökéletes meglepetés a képeivel elégedetlen kezdő fotós számára is.

Kivitel: kb. A5-ös, puha borító, 192 színes oldal

Kiadó: Rainbow – Slide Kiadó

Ár: 2990 Ft