SmartMedia problémák

0

Már a 16 MB-os kártyák megjelenése előtt látható volt, hogy a piacon lévő modellek nem fogják tudni kezelni a nagyobb memórikártyákat. A piacvezető Olympus akkor egy upgrade programot kezdett, aminek keretében elkezdték lecserélni a digitális fényképezőgépeik programját, hogy azok támogassák az új 16 MB-os kártyákat.

Most a 32 MB-os kártyák megjelenésekor hasonló problémával állunk szemben. A most piacon lévő gépek egy része nem támogatja a Toshiba által megváltoztatott szabványt, ezért újabb frissítésekre lesz szükség. Így az Olypmus is kénytelen volt új programot fejleszteni, mert a firssen upgrade-elt gépek sem tudták kezelni a 32 MB-os SmartMedia kártyákat. Olympus állítása szerint azok a gépek, amelyek eleve támogatták a 16 MB-os kártyákat a 32 MB-osakkal is elboldogulnak.

A helyzet a gyártók közt nagyon változó. Az Agfa legújabb két modellje az ePhoto 1680 és a CL50 minden gond nélkül kezeli az új kártaszabványt. A helyzet hasonló a Fujinál is, bár a DX-8-as modell nem támogatja a 32 MB-os SmartMedia kártyákat. A Ricoh nem lát technikai okot, amiért az új kártyák ne mennének RDC-4200-as gépükben, bár ezt még senki sem tesztelte.