Tenba Messenger DNA15 fotós táska

0

A Tenba fotós táskái közül nem csak a Messenger vonal új nálunk, hanem maga a Tenba termékvonala is, hiszen eddig még nem foglalkoztunk ezzel a márkával. Pedig nem egy tegnap alakult garázscégről van szó, csupán eddig nem jutott ilyen termék a szerkesztőségünkbe.

A szumóbirkózóval reklámozó Tenba rengeteg táskát készít, nem csak fotós táskát, de autós táskákat, számítógép, vagy monitor hordozó táskát, mindennapos hátizsákokat, gurulós bőröndöt, videós táskát és még rengeteg félét. Minket természetesen leginkább a fotós táskák érdekelnek, ezek közül is most a Messenger sorozat három tagja járt nálunk, a legkisebb DNA 8, a közepes DNA 11, illetve a legnagyobb DNA 15. Cikkünkben a DNA 15-tel foglalkozunk leginkább, de az itt leírtak a DNA 8-ra és DNA 11-re is vonatkoznak, azzal a különbséggel, hogy ezekbe természetes módon nem fér el ugyanakkora notebookot vagy táblagép, mint a nagyobbik testvérbe. A megfelelő modell kiválasztásához érdemes esetleg személyesen is felkeresni a forgalmazó mintaboltját.

A táska egy vállon hordható kialakítású, s noha lehetséges egyenes állásban is hordani (ugyanazon a vállon lesz a vállpánt, mint amelyik oldalon a táska), a vastagon párnázott rész kialakítása és íveltsége inkább az átlósan átvetett pozíciónál kényelmesebb. A kényelmes hordáshoz a táska felső részén egy fogantyút alakítottak ki, ezen kívül pedig a vállpánt igen széles és vastagon párnázott. A vállpánt megbízható fém kapcsokkal illeszkedik a táskához, így a biztonság is megfelelő (nem törik el, nem eshet le a táska a földre nehéz felszerelés alatt sem).

A méretét tekintve legnagyobb modell, a DNA 15 egy DSLR vagy MILC vázat, rá csatlakoztatott telezoom objektívet, és további négy objektívet vagy vakut képes magába foglalni a rendelkezésre álló párnázott rekeszek segítségével. Ezen kívül a táska hátsó részében egy notebook, valamint egy külön tablet tartó rekeszt is kialakítottak, ide max. 15″-os notebookot, illetve 10″-os tabletet tudunk elhelyezni.
Hátul, kívül, teljes szélességű zippzáras tároló található, ide inkább csak iratokat érdemes helyezni.

A táska elején két zipzáros zsebet találunk, főképp iratoknak, vagy pénztárcának. Oldalt szintén elhelyeztek egy zsebet, ezt elasztikus anyagból készítették így különböző méretű italos palackok befogadására is képes.

Használat során a táska felső része felől is hozzáférünk a felszereléshez, ezt pedig a felső cippzár elhúzásával valósíthatjuk meg.

Pakoláshoz egyébként érdemesebb felnyitni az előre hajló felső részt, hiszen így kényelmesebben férünk az egyes rekeszekhez. E felső részt ötletes megoldással rögzítették, egy mágneses kapocs tartja a helyén, amelyet oldalra elhúzva tudunk kinyitni.

A felhajtható felső rész mögött további négy zseb található, ezek azonban nem zárhatóak, mint a táska elején találhatók.

A táska belsejében egyénileg rendezhető tépőzáras térelválasztókat találunk, ezek közül a középső fogadja a fényképezőgépünket, ahová objektívvel lefelé kell elhelyeznünk a gépet.
Ide tehát egy gép+objektív, valamint 4 egyéb objektív vagy vaku helyezhető. A DNA 11 esetében egy gép+objektív, valamint 2 további objektívet tudunk elhelyezni, illetve van tablet tartó is a táskán belül, míg a DNA 8-nál egy gép+kisebb objektív, valamint 2 további kis méretű objektívnek van hely.

A Tenba Messenger táskáknál, ahogyan más messenger típusoknál, a belső részt teljes egészében eltávolíthatjuk, így méretes hely áll rendelkezésünkre mindennapos használathoz.

E táskánál sem maradt ki az esővédő huzat, ezt alapesetben a táskán belül találjuk, de kívül is hordható, ha szükséges, s persze rá is húzhatjuk a táskára, ha az időjárás ezt kívánja.

A Tenba Messenger DNA 15-öt nem csupán egyszerűen vállon keresztbe vetve hordhatjuk, egy ötletes plusz szíjnak köszönhetően három ponton is csatlakoztathatjuk, így pedig könnyen a hátunk mögé csúsztatható az egész táska, ami hosszabb távon kényelmesebb hordást ígér.

A Tenba Messenger DNA 15 ára bruttó 34.989 Ft, a közepes méretű DNA 11 bruttó 29.989 Ft-ért, míg a legkisebb DNA 8 bruttó 19.898 Ft-ért vásárolható meg.

A Tenba fotós táskákat a StudioLine FototechNika biztosította számunkra a bemutató idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!