Think Tank Photo Retrospective 15L

0

A Think Tank Photo tavalyi Magyarországra érkezése után már több terméket is sikerült az amerikai gyártótól bemutatnunk, de a szélesebb körben is használható Retrospective L modellhez eddig nem volt még szerencsénk.

A Retrospective szériában különböző válltáskákat találunk, természetes módon a többségük fotós felszerelés hordozására szolgál. Ezek közül már bemutattuk a közepes méretű Retrospective 10-et, most viszont a kifejezetten notebookokhoz fejlesztett Retrospective 15L-en a sor.

A Think Tank Photo Retrospective Laptop sorozatában kétféle méretben találunk válltáskát, a maximum 33 cm széles notebookokhoz való Retrospective 13L és a nagyobb, 38 cm szélességű notebookokhoz is alkalmas Retrospectivel 15L változatokat. Utóbbi nem csak méretében tér el a 13L modelltől, de ennél a táskánál külön rekesz található tablethez.

Az anyaghasználatról talán annyit elég is mondani, hogy a táska alapvetően poliésztert is tartalmazó minőségi vászonból készült, amely időjárásálló kivitelű, a néhány fém kapocs antikolt hatású megmunkálást kapott, a cipzárakat pedig a minőségükről híres YKK gyártotta.

A táska elején nagy méretű, lehajtható, tépőzárral rögzülő előlap található, amely a Sound Silencer megoldásnak köszönhetően hang nélkül is nyitható. Ilyenkor a belső tépőzár részt letakarhatjuk, így a ráhajtható előlap sem rögzül. Ha azonban fontos, hogy ne lehessen csendben és könnyen felhajtani, akkor a biztonságos és hangosan nyíló tépőzár lesz a számunkra kedvezőbb megoldás. Az előlap belső oldalán a Sound Silencer tépőzár blokkolón kívül egy névjegykártya tartót is elhelyeztek, amely a könnyebb beazonosítást szolgálja.

A táska belsejében több rekeszt is kialakítottak, az elejéhez közel kiegészítőknek szolgáló, cippzárral zárható részt találunk. Kissé beljebb egy tépőzárral rögzíthető rekesznek jutott hely, amelybe tabletet is helyezhetünk, de itt kapott helyet az esővédő huzat is.

A táska testünkhöz közelebbi részénél kapott helyet a jól párnázott, tépőzárral zárható notebook tartó rész, amely kb. 38×26×5 cm-es belméretű.

A táska külső részén, hátul is akad még látnivaló, itt is egy cipzáras rekesz található, ahová néhány iratot helyezhetünk. Méretesebb tárgyaknak azért nem való ez a rész, mert kényelmetlenné teheti a táska hordását.

Apropó kényelem, e téren nem lehet hiány, az állítható hosszúságú vállpántot csúszásgátlóval is ellátott vastag párnázattal látták el. Ha nem szeretnénk a vállunkon vinni a táskát, akkor kézben hordáshoz is találunk pántot.

A Think Tank Photo táskát a Think Tank Photo termékek hazai forgalmazójától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!