Vanguard közepes méretű táskák

0

Vanguard 2GO 25

Az egyszerűbb és könnyebb táskákat tartalmazó Vanguard 2GO széria legnagyobb tagja a 2GO 25. Ebbe tükörreflexes fényképezőgépet (közepes méretű objektívvel) és kiegészítőit (3-4 extra objektív, illetve vaku) is kényelmesen elpakolhatjuk.

A poliészterből készült táska viszonylag nagy mérete ellenére övre is fűzhető, más kérdés, hogy ha komoly tömeget helyezünk el bele, akkor már kényelmetlenné válhat, ha csak az övünk viszi át a terhet.

A poliészter külsejű táska nyitását a fent lévő zipzárral végezhetjük, amely szinte a teljes felső rész felnyílását teszi lehetővé.

Belsejében két nagyobb bársony borítású és két kisebb poliészter térelválasztót találunk, melyeket szabadon mozgathatunk igényeinknek megfelelően, s alakíthatunk ki 5 rekeszt.

A felső rész belső oldalán három kisebb zsebet találunk memóriakártyáknak, akkumulátornak, vagy szűrőnek. Ezek egyenként 7×6 cm méretűek, s gumival feszítettek.

Külső tárolóból kettőt találunk a táskán, ezek egyike elöl egy zipzár mögött található, amely 20×13 cm belméretű. A táska jobb oldalára 13×9 cm-es gumis zsebet helyeztek. Ezen kívül a bal oldalon az ún. Hanging System részeként egy-egy vékonyabb, levarrt pántot találunk, melyre maximum 2 db opcionális kiegészítő tokot helyezhetünk.

A Vanguard 2GO 25 belső méretei: 250×190×270 mm, tömege 535 gramm.
A táska ára bruttó 9.050 Ft.

Vanguard Pampas 25

A Pampas széria modelljei a hagyományos válltáskák formavilágát idézi, külseje stílusos kialakítású, melyről első ránézésre nem derül ki, hogy fényképezőgép tok. Kivételt ez alól csak a legkisebb, Pampas 6 jelent, a közös tulajdonság azonban itt is tetten érhető: piros-fekete kivitel, s tépőzárral rögzíthető, nagy, előre hajló felső rész, amely gyors kinyitást tesz lehetővé.

A Pampas 25 a sorozat legnagyobb tagja, mely tükörreflexes fényképezőgépet (kisebb vagy közepes objektívvel) és 2-3 extra objektívet, valamint vakut képes magába foglalni. Ez a változat egy kicsit kisebb méretű, mint az előzőleg bemutatott 2GO 25.

A táska elején a Vanguard termékjelzés mentén egy függőleges irányú zipzárat találunk, amely egy kissé szűk, de 17×12 cm-es zsebet rejt.

A táska jobb oldalán egy fél karikára akaszthatunk további kiegészítőt, pl. italos palack tartót.

A már korábban említettek szerint az előre hajló felső részt tépőzár tartja a helyén, melynek felnyitása után egy másik zipzáras zsebet találunk. Ez 22×12 cm belvilágú, s viszonylag méretesebb tárgyaknak is elég helyet biztosít. Ezen belül egy gumis, 22×8 cm-es rekesz kapott helyet, főként memóriakártyáknak, vagy kisebb akkumulátoroknak.
Belül két nagyobb és két kisebb térelválasztó elem segítségével oszthatjuk fel a táskát.

A Vanguard Pampas 25 belső méretei: 250×140×190 mm, tömege 545 gramm.
A táskát bruttó 10.550 Ft-ért vásárolhatjuk meg.

Vanguard Outlawz 16Z

A Vanguard Outlawz termékcsaládja jelenleg két táskát tartalmaz, a kisebb 16Z-t és a méretesebb 17Z-t. Ezek közös jellemzője a hosszúkás kialakítás, illetve az a koncepció, mely szerint a súly egy részét derékszíjunkon, másik részét combunkon viseljük. Gyakorlatilag tehát lábunkra rögzítve is hordhatjuk a táskát, de természetesen kapunk vállpántot is, ha a hagyományosabb módszert részesítenénk előnyben.

A Vanguard Outlawz 16Z tehát a család kisebbik tagja, ennek ellenére nem beszélhetünk kis táskáról, hiszen teleobjektívvel szerelt DSLR-nek is helyet biztosít (max. 24 cm-ig). Több objektívet azonban nem vihetünk magunkkal ezt a táskát választva.

Az övön való hordáshoz egy széles, párnázott pántot hoztak létre, ezen kívül combszíjat is használhatunk. A táska elején zipzáras zsebet helyeztek el, amelyen belül egy 9×13 cm-es gumis zsebet és két 6×5 cm-es memóriakártya tartó tokot találunk.

A termék jobb oldalán szintén zipzáras zseb látható, melyből italos flakon tartó húzható elő. A bal oldal sem maradt zipzáras zseb nélkül, ide max. 9×10 cm méretű tárgyat helyezhetünk.

Elülső zseb

Jobb oldali flakontartó

A táska belső részéhez csak a felső csat kioldása, majd a felül végighúzódó zipzár kinyitása után férhetünk hozzá. A teljes felső rész felnyitása után fent egy újabb zseb várja a kiegészítőket, ennek belső mérete 13×8 cm.

A felső rész alatt egy puha, bársonnyal borított LCD védő foglal helyet, ezt felnyitva tudjuk kiemelni a gépet.
Hasonlóan az UpRise táskához, az Outlawz belseje is narancs színű borítást kapott, ami azon túl, hogy esztétikusabb, az objektívgallér könnyebb megtalálását is lehetővé teszi. A gépet ugyanis objektívvel lefelé kell elhelyezni a tokban úgy, hogy körülölelje az objektívbölcső, így még stabilabb „raktározást” téve lehetővé.

A Vanguard Outlawz 16Z belső méretei: 170×170×240 mm, tömege 960 gramm.
Ára bruttó 15.040 Ft.

A táskákat a Bluechiptől kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!