Vanguard Reno 41 fotóstáska

0

Ha szeretnénk túrázáshoz magunkkal vinni a fényképezőgépünket, két dolgot tehetünk: vagy hagyjuk himbálózni a nyakunkban, vagy egy olyan hátizsákot választunk, amelybe a gépünket is elrakhatjuk. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy a nyakban himbálózó gép nem a legideálisabb megoldás egy több 10 km hosszú túra esetében.

Egy általános jellegű fotós hátizsák ugyan kellő védelmet nyújt a gépnek és bőséges belső tere miatt a legtöbb kiegészítőt is magunkkal vihetjük, de a személyes dolgaink nem biztos, hogy jól elhelyezhetők benne. Én legalábbis nem szívesen csomagolom egymás mellé a fényképezőgépet és a szendvicset.

Aki tehát a túrázás e két elengedhetetlen kellékét jól elszeparálva szeretné szállítani, olyan fotóstáskát kell keressen, amely erre alkalmas. Ilyen többek között a Vanguard Reno sorozatának 34-es számmal kezdődő változatai (a kisebb számértékűek a válltáskákat jelzik).

A Vanguard Reno 34, 41, 45 és 48 kék, khaki/barna és narancs színben kerül forgalomba. A legkisebb változatba egy kitobjektíves DSLR és egy vaku, a legnagyobba méretes telezoommal ellátott komoly DSLR, 3-4 további objektív és vaku fér el. No és persze az egyéb apróságok és a személyes tárgyak.

A táska elején, annak felső részén egy cipzáras zsebet találunk, ahová iratainkat helyezhetjük. A legfelső részen szintén cipzárral zárható a személyes tárgyaknak, élelemnek, egyéb dolgoknak kialakított, kb. 18×19×13 cm belméretű rekesz.

Ez eddig stimmel, de akkor hova kerül a fényképezőgép? Nyilván az alsó részbe. Ez azonban csak hátulról érhető el. A Vanguard gyári képei alapján van arra lehetőség, hogy a táskát előre húzzuk, s így könnyedén elérhető ez a hátsó rész, ezt azonban nem egyszerű kivitelezni, pusztán azért, mert a vállpántok fixen rögzítettek, tehát előbb azokból ki kell bújni. A táskát ekkor a derekunknál futó szíj fogja csupán.

A hátsó rész szintén cippzárral nyitható, majd a fedlap lenyitható (illetve ha magunk elé húztuk a táskát, akkor felnyitható). A belső tér a Reno 41 esetében nem túl tágas, de egy DSLR és egy plusz objektívnek, vagy vakunak akad azért itt hely.

A térelválasztást szokás szerint tépőzárral rögzíthető habszivacs lap valósítja meg, amelyet igény esetén más pozícióba is helyezhetünk.

Nem maradt ki az esővédő huzat sem, ezt a táska aljáról varázsolhatjuk elő.

A táska két oldalán egy-egy gumírozott zsebet találunk még, ahová az italos palackunkat, vagy a monopod lábát helyezhetjük. A monopod rögzítésére a táska felső részén egy gumiszalag szolgál.

A jó szellőzés érdekében a Vanguard táskáknál az ún. Air System rendszert használják, amely vastag párnázottságot jelent, de a hátunk közepétől oldalirányba egy-egy vájat gondoskodik a légáramlás biztosításáról.

A Vanguard Reno szériájának hátizsákjai 19.000 Ft és 29.000 Ft között vásárolható meg.

A Vanguard Reno 41 fotóstáskákat a Triponttól kaptuk kölcsön.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!