Új képátviteli technológia

0

A Canon USA, Inc ma mutatta be új Transfer Replication Media nevű képátviteli rendszerét, amely lehetővé teszi, hogy digitális képeket a legkülönfélébb felületekre nyomtassunk. A Transfer Media segítségével a Canon díjnyertes CLC sorozatán kinyomtatott képeket tudjuk átvinni csempére, kőre, fára, üvegre, textilre, fémre vagy papírra.

A Transfer Media technológia egy olyan újítás, ami lehetővé teszi, hogy gyártók egyszerűen készíthessenek a vevő igényeinek leginkább megfelelő kinézetű termékeket.

Az eljárás mindössze néhány percet vesz igénybe. A fénymásolóval a megszokott módon másoljuk le a képet, de hagyományos papír helyett transfer papírt használunk. Bonyolultabb vagy nagyobb képek elkészítéséhez számítógépet szükséges.

A CLC színes fénymásolók által nyomtatott kép 400×400 dpi felbontású. A fénymásolók mind PC-hez mind pedig Mac-hez könnyen csatlakoztathatók. A kép felviteléhez hőnyomó illetve lamináló kellhet.

Ugyan a hír mai, de nem derül ki belőle, hogy miben különbözik ez a papír azoktól, amelyeket Magyarországon már 4-5 éve lehet kapni ezekhez a fénymásolókhoz. Ha valakinek bővebb információja van a témával kapcsolatban, akkor kérem ossza meg velünk.