Gyorsabb IrDA

0

Az Infrared Data Association (IrDA) április 1-én bejelentette, hogy továbbfejlesztették a nagysebességű specifikációt, így az a korábbi 4 Mb/s sebesség helyett annak négyszeresére 16 Mb/s-ra is képes.

A VFIR (Very Fast IR – Nagyon Gyors IR) elnevezésű kiterjesztés teljesen kompatibilis a korábbi változattal és jelenleg a legyorsabb és legolcsóbb kábel nélküli adatátviteli eszköz, amely kiválóan megfelel digitális fényképezőgépek, szkennerek, hordozható adattárolók, helyi hálózatok (LAN)és hordozható számítógépek adatátviteli igényeinek kielégítésére.

A digitális fényképezőgépek fejlődésével a képek mérete egyre nő, ami természetesen növeli azok letöltési idejét, amit a mai felhasználók nem nagyon tolerálnak. Ezzel az új infravörös kapcsolattal a képek letöltése akár 20 másodperc alatt is megtörténhet, ami kb megegyezik a hagyományos gépeknél a filmcserére fordított idővel.

A VFIR jóváhagyása rekordidő, 9 hónap alatt megtörtént. Ezt az IBM, a Sharp, a Hewlett Packard és egy olyan munkacsoport együttműködésének köszönhető, akik megpróbálták figyelembevenni mind a felhasználók, mind pedig a piac igényeit.

További információt www.irda.org címen található.