Epson IAS

0

EPSONEpson, a díjnyertes nyomtatók és digitális fényképezőgépek gyártója ma egy teljesen új Kép Azonosító Rendszerét (Image Authentication System), hogy támogassa a népszerű PhotoPC 750Z és PhotoPC 700 megapixeles fényképezőgépeit. Az IAS egy digitális ujjlenyomatot helyez el a hagyományos JPEG fájlokban, hogy a képek integritása ellenőrizhető legyen. Az IAS azonnal szól, ha a képen akár csak egy pixel is eltér az eredetitől.

„Az Image Authentication System egy nagyszerű áttörés a digitális képalkotás technológiájában,” mondta Craig Biehl, Epson üzleti fejlesztési specialista. „IAS egy teljesen új védelmet nyújt a jogosulatlan felhasználás ellen jogi, biztosítási illetve minőségbiztosítási vizsgálatoknál.”

Az IAS két szoftverből áll. Az egyik a fényképezőgépben, a másik a számítógépen fut.

A használata nagyon egyszerű, mert a számítógépbe töltött képeket a program azonnal ellátja a láthatalan digitális ujjlenyomattal. Ezután a kép bármely IAS-t használó számítógépen ellenőrizhető. A többi azonosító eljárással szemben ennél nincs szükség külön néző szoftverre vagy hardverre, mivel az ujjlenyomat a JPEG fájlban van. A megjelölt fájl így bármilyen JPEG formátumot ismerő programban felhasználható.

Az Image Authorization System gyakorlatilag becsaphatatlanul garantálja a kép integritását, legfőképpen mikor csatolt dokumentumokról van szó. Számítások szerint egy 1000 MHz-es CPU felhasználásával a kép hamisítása 330 évig tartana.

Az IAS amerikában 99 dolláros áron kapható.

További információ a www.epson.com oldalakon található.