Kevés a flash memóriát gyártól kapacitása

0

A mobil technológia robbanásszerű fejlődése kielégíthetelen keresletet teremtett a flash memóriák piacán. Szakemberek jelentései szerint a koreai gyártók, a Samsung Electronics és a Hyundai Electronics nehezen képesek lépést tartani a digitális fényképezőgépek, mobiltelefonok, mp3 lejátszók és egyéb flash memóriát használó eszközök népszerűségéből fakadó igényekkel. A Samsung illetéskesei elmondták, hogy már a korábbi DRAM gyártósorokon is flash memóriákat gyártanak és még így is nehéz kielégíteni az igényeket. Samsung Electronics idén 700 millió dollár bevételt vár idén a flash szektorból.

Hyundai ezalatt a NOR flash memóriák gyártására koncentrál. Ezeket a memórialapkákat a mobiltelefonokba építik be. A Hyundai ebből az ágazatból 200 millió dolláros bevételre számít az idén.

Szakértők szerint a flash memóriák kereslete a jövő év elejéig biztosan tovább nő, ami főleg a mobiltelefongyártóknak lesz köszönhető. A 3. generációs mobiltelefonok közeljövőbeni bemutatása tovább emeli a keresletet.

A Toshiba Corp. és a SanDisk Corp. a napokban jelentette be terjeszkedési szándékát a piacon, amit a Toshiba által nemrég megvett Dominion Semiconductors gyártósorain kívánnak megvalósítani.

A váarkozások szerint ezidő alatt a DRAM kereslet és kínálat nem változik meg jelentősen, ezért teheti meg a Samsung és a Hyundai, hogy a DRAM termelés bővítésének terhére növelje a flash memóriák gyártókapacitását.