TIPA díjak a legjobb Európában kapható fotós termékeknek

0

Minden évben 31 európai fotós magazin képviselője ül össze, hogy odaítélje a legjobb fotó, videó és digitális termékeknek járó TIPA (Technical Image Press Association) díjakat. A 31 szavazó titkos szavazáson választ a szavazást megelőző 12 hónapban megjelent termékek közül.

Idén két Nikon termék is díjat kapott a digitális eszközök versenyében: A D1 a profi, míg a Coolpix 990-es a kompakt kategóriában győzedelmeskedett. Íme a TIPA rövid értékelése:

Legjobb Kompakt Digitális Fényképezőgép: Nikon Coolpix 990
Nikon Coolpix 990 Nem csak a CCD mérete az ami meghatározza egy digitális felvétel minőségét. A kiváló Nikkor lencse, a pontos mátrix fénymérőrendszer és a 3,34 megapixeles CCD egybeépítésével a Nikon kitűnő fényképezőgépet alkotott. Ez és az a tény, hogy a funkciók továbbfejlesztésénél és finomításánál a Nikon meghallgatta a Coolpix 950 tulajdonosok véleményét kategóriagyőztessé avatta a gépet.

Legjobb Professzionális Digitális Fényképezőgép: Nikon D1
Nikon D1 Kiváló képminőségével, gyors felvételi módjaival és megnyerő csomagárával a Nikon D1 új standardot termemtett a profi tükörreflexes digitális fényképezőgépek piacán. Ez a fényképezőgép megjelenése óta minden vetélytársát lekörözte. Ez a fényképezőgép több profi fotóst csábított át a digitális világba, mint eddig a többi összesen. Ezért ítélte a TIPA a Legjobb Professzionális Digitális Fényképezőgép díját a Nikon D1-nek.

A Legjobb Digitális Nyomtató díját a Canon BJC-8200 Photo, a Legjobb Szkennerét az Agfa DuoScan HiD, míg a Legjobb Objektívét a Sigma AF 50-500mm F4-6.3 EX APO RF HSM kapta.