Olympus C-211 Zoom: digicam és nyomtató egyben

0

Olympus C-211 Zoom
Fél órája mutatta be Polaroid instant filmre nyomtató digitális fényképezőgépét az Olympus. A 2,1 megapixeles C-211 Zoom a digitális fotózásban élenjáró Olympus és az azonnal elkészülő fényképek készítésében jártas Polaroid első közös munkája. A fényképezőgéppel készített nyomat mérete 5,7 x 7,3 cm. A C-211 Zoom fényképezőgépet olyan területekre szánják, ahol azonnal szükség van a papírképre, és fontos az, hogy elektronikus formában is arhiválható legyen a felvétel. Így főleg biztosítási szakemberek, rendőrök, építésvezetők érdeklődésére számítanak.

A Polaroid 1980-ban védte le először az azonnal képet készítő digitális fényképezőgép ötletét. Gary DiCamillo, a Polaroid elnök vezérigazgatója elbeszélése szerint a végső ötlet, hogy a két cég közösen valósítsa meg a régen levédett tervet néhány szaké után született.

Olympus C-211 ZoomA Fuji hasonló nyomtatóval egybeépíett gépével ellentétben az Olympus termékét 3x optikai zoommal szerelték fel és szemben a Fuji 35 mp-es nyomtatási idejével, az Olympussal készült képek már 10-15 mp múlva láthatók.

A fényképezőgépet elsősorban az Olympus neve alatt forgalmazzák majd, de egyes vertikális csatornákon keresztül, főleg ahol a Polaroid erős ezzel a márkanévvel is megjelenik majd a gép. A C-211 Zoommal a boltokban az amerikai vevők először októberben találkozatnak, az árcédulára 799 dollár körüli szám lesz írva. Európai bevezetését egyelőre nem tervezik.