CD-RW a Mavica-kban

0

Ismét két új digitális fényképezőgépet jelentett be a japán Sony. A Mavica családba tartozó MVC-CD200-as és MVC-CD300-as különlegessége, hogy nem memóriakártyára vagy floppy-ra, hanem 8 cm-es újraírható CD lemezre menti a képeket. A Sony már bemutatott egy fényképezőgépet, ami 8 cm-es CD-re mentett, de az (az MVC-CD1000) csak egyszer írható lemezre tudott dolgozni.

Az újraírható lemezzel megoldották, hogy a lemezt csak egyszer kelljen megvenni, így olcsóbb lett a gép használata. Emellett megmaradt a hagyományos lemez használatának lehetősége is, így továbbra is jól használhatók fontos események dokumentálására. Egy ilyen lemezen 156 MB-nyi kép tárolható. Az egyszer írható lemezek kb. 5, míg az újraírhatók kb. 8 dolláros áron kerülnek forgalomba.

A Sony DSC-S75 modell alapjaira épült két fényképezőgép a bennük lévő CCD-t kivéve teljesen azonos. A leglényegesebb különbség, hogy míg az MVC-CD200-as 2,1, addig az MVC-CD300-as 3,34 millió pixeles CCD-t kapott. A különböző lapkák miatt (ugyanis a méretük is különböző) eltér a két gép zoomtartománya, de a különbség nem jelentős.

A fényképezőgépek 800 és 1000 dolláros áron júniustól lesznek kaphatók.