Print Image Matching: új tagok

0

A héten hivatalosan is bejelentette a japán Epson, hogy a Nikon, a Pentax és a Sanyo is csatlakozott a nálunk főleg nyomtatóiról ismert gyártó által idén bemutatott Print Image Matching technológia használóihoz. Mint ismeretes a Coolpix 995 már kompatibilis a rendszerrel.

A Print Image Matching egy olyan plusz információ halmaz, amit az egyes képek mellé csatolva segíthetjük a nyomtatókat, hogy a színeket a lehető legpontosabban reprodukálja. Az elsősorban közvetlen nyomtatásnál használatos eljárás főleg az otthoni illetve az amatőr fotósok életét fogja segíteni, mivel külön beavatkozás nélkül is természetes színeket ígér.

Eddig 12 fényképezőgép gyártó (Casio, Epson, Konica, Kyocera, Minolta, Nikon, Olympus, Pentax, Ricoh, Sanyo, Sony és Toshiba) csatlakozott az új eljáráshoz, és közülük többen már be is jelentettek a PIM technológiának megfelelő terméket.

A képek mellé elmentett plusz információt egyelőre csak az Epson Stylus Photo 785EPX képes felhasználni a színek javítására, de frissített meghajtó programmal hamarosan a Stylus Photo 780, 890 és 1280 tulajdonosok is élvezhetik az új formátum előnyeit.