Új modellek a Fujitól

0

A Fujifilm az előzetes tervekkel ellentétben nem ma, hanem már tegnap bemutatta három legújabb modelljét egy sajtóközlemény útján (ugyan élőben csak ma délután találkozhatnak a gépekkel az újságírók). Mindhárom gép az amatőr, digitális fotózással még csak ismerkedő fotósoknak készült.

Fujifilm FinePix A101
Fujifilm FinePix A101 Egy új sorozat legújabb tagja. Az A jel a jövőben azokra a gépekre kerülnek, amelyek kezelése, szolgáltatásválasztéka nagyon egyszerű ugyan, de képminősége a komolyabb, drágább gépekével vetekszik. Ilyen a FinePix A101 is, amely egy már jól bevált 1,3 megapixeles CCD lapkát és egy fix gyújtótávolságú, fix fókuszú objektívet kapott. Ezzel a felbontással 13×18-as méretig kiváló minőségű papírképek nagyíthatók. Az ultra kompakt gép (99 x 64 x 45 mm és mindenestül 200 gramm) a sajtóközlemény szerint augusztus végétől lesz kapható 179 dolláros áron. Magyarországi forgalmazásáról a berlini IFA után döntenek.
Adatlap: Fujifilm FinePix A101

Fujifilm FinePix A201
Fujifilm FinePix A201 A FinePix A101-hez mindenben nagyon hasonló gép. Egyetlen lényeges különbség, hogy ez a gép egy 2,1 millió pixeles CCD-t kapott. Itt kell megemlíteni, hogy a japán fényképezőgép gyártók megállapodása értelmében (nemrég volt róla szó itt az Index Digicam hírek közt is) a gépen és a papírokon mindenütt a valós felbontást és nem pedig a CCD lapka felbontását tüntetik fel. Így a 2,1 millió pixeles lapka ellenére a mindenütt 2,0 millió pixelről írnak. A hírek szerint októbertől lesz elérhető 249 dolláros áron. Itthoni forgalmazása még ennek sem bizonyos.
Adatlap: Fujifilm FinePix A201

Fujifilm FinePix 2600 Zoom
Fujifilm FinePix 2600Zoom A harmadik gép nem az új, hanem a már jól ismert sorozat egy darabja, annak ellenére, hogy gömbölyded formája miatt inkább a két A-s gépre hasonlít. A 2 millió pixeles fényképezőgépre egy 3x zoomátfogású objektívet szereltek. A gép kezelése nagyon egyszerű, de a zoom objektív miatt olyan fotósoknak az igényeit is kielégítheti, akik többre vágynak a legegyszerűbbnél. A fényképezőgép a két új A sorozatos modellhez hasonlóan 2 ceruzaelemről működik, de azokkal ellentétben a 2600Zoom-hoz két NiMH akkumulátor és egy megfelelő töltő is jár. Mindez a hírek szerint októbertől lesz elérhető 299 dollár körüli áron.
Adatlap: Fujifilm FinePix 2600Zoom