Olympus E-20

0

Olympus E-20
Nem csak az automata amatőr gépek piacán, hanem a profik felé is nyomul az Olympus. A nagysikerű E-10-es modell megkapta nagyobb testvérét az E-20-ast. Az Olympus E-20-as paramétereiben a felbontását kivéve szinte mindenben megegyezik a kistestvérrel. Az E-10-es annakidején az első félprofi digitális fényképezőgép volt, amibe 4 megapixeles CCD-t szereltek. Most az E-20-as ismét az elsők között van az 5 millió pixeles CCD-s gépek piacán.

A fényképezőgép a CCD-n kívül elsősorban belső programjában változott. Megkapta az E-10-eshez frissítésként kínált pixel javító technológiát (mikor az öregedő CCD-n kezdenek tönkremenni a pixelek, akkor az elektronika próbálja javítani a kisebb hibákat), illetve a zajcsökkentő programot, ami hosszú záridőnél javítja a képminőséget.

A fényképezőgép mostmár hivatalosan is támogatja az IBM MicroDrive-ját, így nyugodtan hazsnálható akár az 1 GB-os modell is. A fényképezőgép megjelenési dátuma nem ismert, nemhivatalos információk szerint listaára 1900 dollár körül lesz.