Mi volt a dobozban?

0

Íme itt a doboz tartalma: HP Photosmart 318. A Hewlett-Packard ma mutatta be itthon is legújabb digitális fényképezőgépeit, melyek közül a legkisebb Photosmart 318-as bemutatója nálunk már olvasható is (tudtommal ez az első bemutató cikk erről a gépről nem csak itthon hanem a nagyvilágban is).

HP Photosmart 318
HP Photosmart 318 Kicsi, 2 megapixeles, teljesen automata digitális fényképezőgép. Autofókuszos, fix gyújtótávolságú (nincs optikai zoom) objektív, 8 MB-os belső memória, CompactFlash kártyahely és nagyon jól áttekinthető kezelőfelület jellemzi. Részletes bemutatónk a cikkek között olvasható.
Adatlap: HP Photosmart 318 Kipróbáltuk: HP Photosmart 318

HP Photosmart 612
HP Photosmart 612 Erről a fényképezőgépről nem sokat tudni, de a ma kiadott sajtóközlemény szerint specifikációjában azonos a Photosmart 318-as modellel. Egyetlen lényeges különbségnek a 2x optikai zoomot emelték ki. Erről a modellről még nem áll rendelkezésre fotó.

HP Photosmart 715
HP Photosmart 715 A HP első 3 megapixeles digitális fényképezőgépe. A cég termékpalettáján az eddigi 618-as és 912-es modellek közé esik, bár felbontásban a komolyabb modellt is veri. A fényképezőgép kezelőfelülete kísértetiesen hasonlít a másik most bemutatott modell kezelőfelületére, de a műveleteket navigáló tárcsa helyett négy irányba billenő gombbal lehet végrehajtani. A 3 millió pixeles CCD-re egy 3x átfogású zoom optika gyűjti a fényt, aminek gyújtótávolsága 34-102 mm közt állítható. Hivatalos infó ugyan nincs erről, de az objektívje mind paramétereiben, mind pedig kialakításában kísértetiesen hasonlít a Canon G1-en, G2-n, Casio QV-3000-en, QV-3500-on is használt objektívre. Mondhatni, hogy azonos azokkal. Mivel a HP nem dolgozik már együtt a korábbi objektív szállítójával a Pentax-al, a teória a Canon objektívről még inkább valószínű. A gép már itt van a szerkesztőségünkben, a bemutató a jövő héten várható.
Adatlap: HP Photosmart 715