Olympus részvétel a PMA-n

0

Az Olympus Hungary Kft., ügyvédein keresztül szerkesztőségünkbe eljuttatott levele a géptalálgató cikkünknek azt a zárójeles mondatát kifogásolta, amelyben azt állítottuk, hogy az Olympus ki akar vonulni az olcsó amatőr gépek piacáról.

Az igen szigorú levél szerint a zárójelben megjelent félmondat nem felel meg a valóságnak és „kifejezetten kárt okoz” az Olympus Hungary Kft-nek. Ezért a következő bekezdés közzétételére kértek meg:

„Tévesen híreszteltük azt a Digicam – digitális fényképezésről szóló írásunkban, hogy az Olympus ki akarna vonulni az olcsó árkategóriába tartozó gépek piacáról, ezzel ellentétben a valóság az, hogy az Olympus továbbra is nagy hangsúlyt fektet az amatőr digitális fényképezőgépek fejlesztésére és kereskedelmére, amit alátámaszt pl. az is, hogy a február 24-én kezdődő orlandói PMA szakvásáron több ilyen kategóriájú Olympus fényképezőgép kerül bemutatásra”

Huh… jó hosszú mondat. Sajnos az a helyzet, hogy hivatalos információ hiányában csak azt tudjuk írni, amit külföldön kiadott sajtóközleményekből illetve egyéb hírekből ki tudunk szűrni. A Digicam Melléklet – amely a levél állítása szerint az „UNO.hu” honlapon jelenik meg, nem pedig az Index.hu mellékleteként – hároméves fennállása alatt, a nagy gyártók közül egyedül az Olympus Hungary Kft-vel nem tudott olyan kapcsolatot kialakítani, hogy hivatalosan megkapjuk a cég sajtóközleményeit. Az európai központ és más külföldi Olympus kirendeltségek szerint a magyar sajtó tájékoztatása a magyarországi képviselet feladata, így külföldről nem kaphatunk híreket. Mivel az Olympus Hungary nem ad ki semmilyen információt és korábban a felröppenő híreket sem vol hajlandó sem megerősíteni, sem pedig cáfolni, így csak nem hivatalos információkra tudunk támaszkodni. Az információforrásainkat gondosan megválogatjuk, ennek ellenére előfordulhatnak tévedések. Ezért lenne szükség a hivatalos megerősítésre vagy cáfolatra, lehetőleg még a hír megjelenése előtt.

Jelezvén együttműködési szándékunkat, illetve törekvésünket, hogy az olvasókat hitelesen tájékoztathassuk, helyesbítést közöltünk. A jövőben pedig számítunk arra, hogy az Olympus termékekről azok nemzetközi bejelentésével egyidőben (vagy a kialakult szokásoknak megfelelően a bejelentés előtt a bejelentés pontos időpontjának jelölésével) megkapjuk a sajtóközleményeket hivatalosan az Olympus Hungary Kft-től.