A floppy visszatér

0

Sony Mavica FD100 A hivatalos indoklás szerint a floppy meghajtó azért került ismét a fényképezőgépbe, hogy biztosítsa a digitális fényképek mozgathatóságát. Fotózás közben a képek a nagy kapacitású MemoryStick kártyára kerülnek, ahonnan a kiválasztott néhány kép a floppy segítségével könnyedén átmásolható szinte bármelyik mai számítógépre. Emellett mindkét gépet felszerelték USB csatlakozóval is, így a floppy nem az egyetlen univerzális adatátviteli eszköz.

Sony Mavica FD200 A két modell között az egyetlen lényeges eltérés a CCD lapka felbontása. Míg a Mavica FD100 a Sony 1,3 megapixeles CCD-jét kapta, addig a Mavica FD200 a japán gyártó 2,1 millió pixeles lapkájával dolgozik. Mindkét fényképezőgépet 3x zoomátfogású optikával lett felszerelve. Energiaforrásként a már jól ismert InfoLítium akkumulátort választották. Mindkét modell februárban várható, áruk 400 illetve 500 dollár körül várható.

Egyes felmérések alapján az amerikai digitális piacon az elmúlt 21 hónapban a Sony Mavica FD75-ös modellje mind értékben, mind pedig darabszámban vezette az eladásokat.