HP Photosmart 812

0

HP Photosmart 812 A HP a nem szokványos sajtótájékoztatón a száraz adatok ismertetése mellett Nánási Pál divat és reklámfotós segítségével mutatta be az új Photosmart 812 tudását. A kompakt, csinos masinát a fotózás után a dokkoló-állomásba tették, ahonnan egy gombnyomás után a csatlakoztatott nyomtatón papírkép készült vagy a csatlakoztatott kivetítőn megjelent a felvétel. A gépet a HP Magyarország ígérete szerint hamarosan bemutathatjuk.

A HP sajtóközleménye

A Hewlett-Packard Company bemutatja eddigi leginnovatívabb és legfejlettebb digitális képalkotási termékét: a HP Photosmart 812 digitális fényképezőgépet. A kompakt és dekoratív megjelenésű eszköz a HP Instant Share technológiájával, négy megapixeles összfelbontással, video és audiorögzítési képességekkel, valamint az opcionális HP Photosmart 8881 dokkolóállomással gondoskodik a maximális rugalmasságról és az egyszerű használatról.

A HP Photosmart 812 az automata gépeknél megszokott egyszerűséggel készít csúcsszínvonaló digitális képeket. 21x (3x-os optikai és 7x-es digitális) zoomolást nyújtó Pentax precíziós lencséje kiváló képminőséget, valamint közelképek esetén is rendkívüli élességet garantál. Ezzel a digitális géppel tényleg megragadható a pillanat varázsa – hiszen a felhasználó nem csak állóképen, hanem a 60 másodperces video- és audioklip készítésének lehetőségét kihasználva, hangaláfestéses mozgóképen is megörökítheti a kívánt eseményt.

A HP Photosmart 812 fejlesztői minden szempontból a felhasználó igényeit állították a középpontba. E szemléletnek köszönhetően az állókép-, mozgókép- és hangrögzítéstől kezdve, az adatok tárolásáig, továbbküldéséig és fogadásáig, a gép használatának minden lépése rendkívül egyszerűen végrehajtható. A kényelem további növelése érdekében a felhasználható egyetlen lépéssel különféle eszközökhöz csatlakoztathatja fényképezőgépe opcionális HP Photosmart 8881 dokkoló-állomását – így akár az otthoni tévékészüléken is megmutathatja családtagjainak a frissen rögzített álló- és mozgóképeket.

A HP Photosmart 812 mindig készen áll a felvételkészítésre, hiszen a választható kiegészítőként kínált Ni-MH akkumulátor – az opcionális váltakozó áramú adapter, illetve a HP Photosmart 8881 dokkoló-állomás segítségével – magában a fényképezőgépben is újratölthető. A használati komfortot tovább emeli és a kompakt kialakításhoz is nagyban hozzájárul, hogy az eszköz működtetése csupán két ceruzaelemet igényel – pontosan feleannyit, mint a piacon kapható versenytárs termékek többsége.

A HP Photosmart 812 jellemzői között a HP Instant Shart technológiája is szerepel. Ez a könnyen elsajátítható kezelésű, ikonokkal és menüsorokkal kombinált felhasználóbarát szoftver minden korábbinál egyszerűbbé teszi a digitális képek megosztását. Csupán ki kell választanunk a kívánt képet valamint a 14 előtárolt célállomás (e-mail cím, nyomtató vagy PC) egyikét, és a megfelelő eszköz legközelebbi csatlakoztatása alkalmával automatikusan sor kerül felvételünk elektronikus továbbítására, kinyomtatására vagy letöltésére.

„Műszaki és végfelhasználói tapasztalatainkat a gyakorlatba átültetve lehetővé tesszük, hogy ügyfeleink maximálisan kiaknázzák a digitális képalkotásban rejlő előnyöket. Végső célunk, hogy a digitális fotózás valóban a hétköznapi élet részévé váljon. E szemlélet jegyében máris gyors ütemű növekedést sikerült elérnünk a digitális fényképezőgépek piacán. Spanyolországban az első, Németországban pedig a második* helyen állunk a szállítók listáján, de termékeink előretörése Európa többi országában is megfigyelhető. Meggyőződésünk, hogy a HP Photosmart 812 bevezetése tovább erősíti pozíciónkat ezen az izgalmas területen.” – nyilatkozta Bernard Meric, a HP EMEA-régióbeli Consumer Business Organization szervezetének elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója.

Célközönség és használat
A HP Photosmart 812 digitális fényképezőgép a digitális fotózás előnyeinek maradéktalan kihasználására törekvő felhasználó ideális eszköze. Az intelligens jellemzők gazdag tárházát kínáló, családi felhasználásra is ajánlott eszköz rendkívül kényelmessé és egyszerűvé teszi a csúcsminőségű digitális felvételek rögzítését, tárolását és továbbítását.

Vásárlással kapcsolatos tudnivalók
A HP Photosmart 812 idén áprilisban kerül az európai boltok és fotószaküzletek polcaira, 200.000 Ft alatti bruttó ajánlott kiskereskedelmi áron. A HP Photosmart 8881 dokkoló-állomással együtt kínált csomag ára várhatóan 220.000 Ft lesz.

A HP és a digitális képalkotás
A HP továbbra is élen jár a digitális képalkotás technológiájának fejlesztésében. A HP kutatás-fejlesztési laboratúriumai egyedül 2001-ben 2500 szabadalombejegyzési kérelmet nyújtottak be digitális képalkotási megoldásokra.

Néhány szó a Hewlett-Packardról
A számítástechnikai és képfeldolgozási megoldások vezető nemzetközi szállítójaként ismert Hewlett-Packard Company mindenki számára elérhetővé kívánja tenni a technológiai vívmányokat és azok előnyeit. A HP bevételei a 2001. pénzügyi évben elérték a 45,2 milliárd dollárt.

* Forrás: GfK Marketing Services