Jön! Pentax tükörreflexes digitális fényképezőgép

0

Pentax digitális tükörreflexes fényképezőgép A Pentax *ist D ugyanarra a vázra épül, mint a nemrégiben megjelent filmes tükörreflexes fényképezőgép, a Pentax *ist. Ennek digitális változata valószínűleg APS méretű (23,5×15,7 mm), 6,1 Mpixeles CCD-t kap. A kis érzékelőnek köszönhetően a világon jelenleg ez lesz a legkisebb tükörreflexes digitális fényképezőgép, mindössze 129x95x60 mm méretű. Hab a tortán, hogy az objektívje cserélhető, így bármilyen fókusztávolságú objektív alkalmazható az igények függvényében. A Pentax optikái közül a K, Ka, Kaf és Kaf2 bajonettes adapter nélkül, a 645 és 67 sorozatú optikák adapter segítségével illeszthetők a géphez. Prizmás keresője 95%-os lefedettségű, a kiválasztott fókuszpont a keresőben is jól látható.

A fénymérés 16 szegmensen történik, mátrix, középre-súlyozott, vagy szpot módon. A legnagyobb zársebesség a gyors CCD-nek köszönhetően akár 1/4000 mp is lehet. Sorozatfelvétel esetén 2,7 kép/mp sebességgel készíthetők a képek. Program automatika módon kívül természetesen rekesz- és zársebesség-előválasztás, valamint kézi beállítás is használható.

Az elkészített felvételeket a *ist D Compact Flash kártyára rögzíti, melyekből a Tpye II-es kártyákat (köztük a MicroDrive-ot) is támogatja. A képek JPEG, TIFF vagy RAW formátumban menthetők. A működtetéshez AA méretű akkumulátorok szolgáltatják az elektromos energiát, ennek előnye az olcsó beszerezhetőség és az egyre nagyobb kapacitás. A gép hátulján 1,8″ méretű, 118 ezer pixeles LCd található.

(frissítve: 02.27. 10:13)
A fenti képen a Pentax *ist D végleges külseje látható.