Új kiegészítők Kodak digitális fényképezőgépekhez

0

2x-es tele- illetve 0,8x-es nagylátószögű konverter A Kodak nagy hangsúlyt fordít a kompakt digitális fényképezőgépeinek megfelelő kiegészítőkkel való ellátására. Ennek keretében most több új eszköz is napvilágot látott.

Kezdjük talán az egyik legfontosabbal, a fókusztávolság-módosító előtétlencsékkel. A 37 mm átmérőjű Kodak Retinar üveglencséi jó minőségű képet biztosítanak. Használatukhoz elsőként egy adapterre van szükség, melyet külön kell beszerezni a fényképezgéphez. Az adapterre ezután 2x-es telekonvertert (60 dollár), vagy 0,6x-es nagylátószögű előtétet (50 dollár) csavarhatunk. Ezek az előtétek a Kodak EasyShare DX6340, DX4330, DX3600, DX3900, DX4900 és LS443 gépeivel használhatók. A Kodak EasyShare DX6340 eredeti 144 mm-nek megfelelő fókusztávolsága a 2x-es konverter segítségével 288 mm-ig tolható ki, illetve 0,6x-es nagylátószögű előtétet használva az eredeti 36 mm-nek megfelelő fókusztávolság 22 mm-hez közeli értékre csökkenthető.

USB 2.0 csatolófelületű kártyaolvasó A Kodak 6-az-1-ben kártyaolvasója nagy sebességű adatátvitelt biztosít az USB2.0-val való kompatibilitásának köszönhetően. Kezeli a SecureDigital, MultiMedia Card, CompactFlash (Type I, Type II és MicroDrive), MemoryStick és SmartMedia kártyákat. A kártyaolvasó ára 35 dollár.

A Kodak EasyShare Travel-kit 40 dollárért tartalmaz egy hordtáskát, Ni-MH akkumulátorokat és akkumulátor töltőt. Az EasyShare StarterKit-ben hordtáskát, Kodak Ultima photopapírt tintasugaras nyomtatókhoz, egy állványt és memóriakártya tokot kapnuk. Mindezt 20 dollárért. Ez utóbbi augusztusban kerül forgalomba.