10x-es zoomátfogású digitális fényképezőgépek a Toshibától

0

A 350 dolláros Toshiba PDR-M500-ban 2 Mpixeles, míg a 450 dollárért piacra kerülő PDR-M700-ban 3 Mpixeles CCD található. A különböző képméretek miatt még a sorozat-felvétel hosszában különböznek, de egyébként megegyező a két modell.

A 10x-es zoomátfogású optikát a rajta lévő felirat tanusága szerint a Canon készítette. Ennek fényereje igen jó, nagylátószög esetén a kezdőfényerő F2,8, mely még akár átlagos is lehet, de ha megnézzük a 350 mm-nek megfelelő tele állásban elérhető F3,1-et, akkor ez bizony már igencsak szép teljesítmény. (A Fujifilm S602Z-ben lévő 6x-os átfogású, illetve a HP PhotoSmart 850-ben lévő 8x-os átfogású optikák is F2,8-F3,1 fényerejűek.) Reméljük a jó fényerő nem okoz majd erős aberrációt a tele állásban.

A fényképezőgép hátulján szokatlanul nagy méretű, 2,5″-os LCD található. Ennek felbontása nincs arányban a méretével, hiszen „csak” 118 ezer pixeles.

Az új gépeket – az M-sorozatnak megfelelően – nem csak program-automatikában használhatjuk, hanem választhatunk rekesz-előválasztást, vagy zársebesség-előválasztást is. Sorozat-felvétel esetén két sebesség közül választhatunk, 1 kép/mp, vagy 4 kép/mp. Mozgókép-rögzítéskor hangot is felvesz a gép, sajnos a videók hossza csak maximum 15 mp-es lehet, 320×240 pixeles felbontásban.

Az elkészült fotók, illetve videók SecureDigital kártyára kerülnek, melyből a gyári csomagolás egy 16 MB kapacitásút tartalmaz.

A fényképezőgépek részletes paraméterei az adatlapok között található.