Cseppálló Ricoh gép

0
A Ricoh Caplio 300G burkolata csepp- és porálló kivitelű. Ugyan a gép nem nevezhető vadonat újnak, hiszen már tavaly decemberben bejelentették Japánban, de most aktuális a hír ismét, hiszen kiderült, hogy Európának is szállít a Ricoh ezekből a gépekből. A vízállósági fokozata igazából cseppállónak felel meg, de a Ricoh sajtóanyaga szerint víz alatt is hazsnálható a fényképezőgép, maximum 1 méteres mélységig, 30 percig. (Érdemes megjegyezni, hogy a Ricoh Caplio 300G mind külsejében, mint paramétereiben kísértetiesen hasonlít a nemrég bejelentett Konica DG-3-ra.).




A fényképezőgép 3 Mpixel felbontású, átlagos fényerejű optikája 3x-os zoomra alkalmas. Az érzékenységet a fotós is beállíthajta ISO 200 / 400 / 800 értékek valamelyikére, de a gép automatikus módban ISO125-öt használ. Videó-rögzítésre is használható a 300G, igaz ennek legnagyobb felbontása 320×240 pixel és ekkor maximum 20 mp-et vehetünk fel egyszerre. 160×120 pixeles felbontással megelégedve 70 mp rögzíthető egyhuzamban. Még viszonylag ritka szolgáltatás az időzített sorozatfelvétel lehetősége, de a 300G támogatja ezt. A felvételek közötti idő 30 mp és 3 óra között változtatható. Sorozat-felvétel is használható, többféle módban.

A gyári adatok szerint a teljes expozíció-késleltetés 0,22 mp, a bekapcsolás után a felvétel készítéséig 2,5 mp telik el. A gép működtetéséhez AA méretű akkumulátorok használhatók, de opcionálisan megvásárolható nagy kapacitású akkumulátor-csomag is, amellyel a gyár 3500 fotó elkészíthetőségét igéri.

A Ricoh Caplio 300G októbertől lesz kapható. Ára egyelőre nem ismert. A részletes paraméterek természetesen az adatlapon elolvashatók.