Belépőszíntű Ricoh gép

0
A Ricoh Caplio RR210 igen egyszerű felépítésű. Műanyag vázában 2 Mpixeles CMOS érzékelő dolgozik, legnagyobb felbontásban 1600×1200 pixeles képeket eredményezve. Az optika fix fókusztávolságú, fix fókuszos, fényereje F2,8. A fix fókuszos megoldás előnye, hogy nem kell várakozni az élesség beállítására, így az exponáló gomb lenyomásakor szinte azonnal elkészül a felvétel. Hátránya természetesen az, hogy alapvetően hiperfokális távolságra van beállítva az optika, így a mélységélesség óriási, a végtelenben lévő tárgyak is teljesen élesek. Az optika előtt egy kapcsolóval állíthatjuk át a gépet makró módba, akkor 45 cm-es közelponttal dolgozhatunk, bár ezt makrónak nevezni túlzás, inkább csak közelfényképezésről beszélhetünk.

A gép hátuljára 60 ezer pixeles, 1,5″-os LCD-t helyeztek. A fényképezőgép rövid videók rögzítésére is alkalmas, 320×240 pixeles felbontásban. Az elkészült képeket illetve videókat a 8 MB-os belső memóriába, illetve SD kártyára menti a gép.

Az igen egyszerű gép azoknak ajánlható, akik a fotózással nem kívánnak komolyabban foglalkozni, számukra az a fontos, hogy minél egyszerűbben és minél gyorsabban készüljenek el a felvételek. Nekik jó választás ez a könnyű és olcsó gép.

A fényképezőgép részletes paraméterei természetesen az adatlapon olvasható.