Új Pentax ultra-kompakt modellek

0

A Pentax első elcsúszó-lencsés optikájával felszerelt ultra-kompakt digitális fényképezőgépe az Optio S volt. Ez a gép után megjelent egy 4 Mpixeles változat is, az Optio S4. Most ennek a gépnek jelentette be a Pentax két kisebb módosításon átesett két új változatát, az Optio S4i-t és az Optio S40-et.


A Pentax Optio S4i elődjéhez képest nem sokat változott. Érzékenysége ISO50-200 helyett már ISO50-400. Optikája természetesen maradt a régi, de a digitális zoom max. 2x-esről max. 4x-esre nőtt. A fényképezőgép hátulján lévő LCD-t nagyobbra cserélték, a korábbi 1,6″ helyett itt már 1,8″-os megjelenítőt találunk. A kijelző felbontása változatlan: 85 ezer pixel. Az Optio S4i továbbra is a legkisebb 4 Mpixeles 3x-os zoomos digitális fényképezőgép, hiszen méretei nem változtak.



A Pentax Optio S40 kicsit nagyobb lett, mindegyik irányban 6 mm-re nőtt a mérete. Az érzékenységet itt is kiterjesztették ISO400-ra, illetve a digitális zoom maximuma 2,6x-es lett, de az LCD maradt a régi 1,6″-os. Viszont a költséghatékonyság jegyében ez a gép már nem lítium-ion akkumulátorról, hanem az olcsó ceruza-elem méretű akkumulátorról kapja az elektromos energiát. Ráadásul kapott egy kellemes kis 9 állású üzemmód tárcsát, amelyen 3 téma mód is helyt kapott (portré, tájkép, éjszakai). Ezen kívül további 10 kép-mód is használható: virág, önarckép, szörf, hó, naplemente, múzeum, szöveg, étel, tájképes portré, vízalatti (csak vízálló tokkal!).

Mindkét új fényképezőgép támogatja a PictBridge közvetlen nyomtatást. A gépek részletes paraméterei a lenti linkekre kattintva, adatlapjainkon tekinthetők meg.