Delkin újdonságok

0

Az eFilm memóriakártyák gyártója, a Delkin bejelentette új, nagyobb kapacitású modelljeit.
A CompactFlash memóriák eFilm Pro családja eddig 640 MB kapacitásig volt elérhető. Az új változatok 1 GB és 2 GB kapacitásúak. Az eFilm PRo kártyák teljes kapacitás-tartománya tehát 128MB, 256MB, 320MB, 512MB, 640 MB, 1 GB és 2 GB. Az 1 GB-os CompactFlash memóriát 340 amerikai dollárért, a 2 GB-ost 650 dollárért dobja piacra a cég.






Az új digitális fényképezőgépek körében legelterjedtebben alkalmazott kártyatípus a SecureDigital. Ezekből a kártyákból is elkészítette a Delkin a Pro családot, amely akár 10 MB/s sebességre is képes. A kezdeti eFilm Pro SD kártyák kapacitása 256 és 512 MB-os lesz, az 1 GB kapacitású változat az év második negyedévében kerül piacra. A 256 MB-os SD Pro kártya 130 dollár, az 512 MB-os változat 300 dollár áron jelenik meg.

Az új memóriakártyákon kívül a Delkin további két újdonsággal szolgál. A ceruza-elem méretű (AA) akkumulátorral működtethető fényképezőgépek tulajdonosai eddig nem hasznáhatták ki a Lítium alapú akkumulátorok előnyeit (bármikor tölthető, nagy energiasűrűség, nagy áramleadó képesség). Most ez részben változik. Részben, mert nem AA tokozású Li-ion akku jelent meg, hanem a népszerű Lítium fotoelem, a CR-V3 újratölthető változata, az RCR-V3. Ez sajnos nem mindegyik fényképezőgépben használható, de létezik jópár modell, amelyik támogatja a CR-V3 lítium elemet. Ezeknél a gépeknél az új akkumulátor is használható.
A másik új eszköze a Delkinnek egy USB 2.0 csatolófelületű multi kártyaolvasó. A Reader-29-cel SecureDigital, mini-SD, MMC, RS-MMC kártyák írhatók és olvashatók adapter nélkül, mivel az eszközre valódi mini-SD csatlakozót építettek.