Egyszer használható memóriakártyák!

0

A SanDisk egyedi ötlettel rukkolt elő: olyan memóriakártyákat fog piacra dobni, amelyek csak egyszer írhatók, de ezzel együtt áruk alacsonyabb, mint az újraírható változatoké. A Shoot&Store kártyák szlogenje akár ez is lehetne: vedd meg, fotózd teli, nagyíttasd ki, rakd el, vegyél újat… Az elgondolás a cég szempontjából mindenképpen hatásos, hiszen így egy-egy géptulajdonos nem csak egy-két kártyát vásárol(na), hanem folyamatosan költ(ene) memóriakártyára.



Elképzelhető, hogy egy külföldi út során betelik a memóriakártyánk, de nem szeretnénk drága memóriakártyát vásárolni, mert tudjuk, hogy néhány képnek kellene már csak hely. Ilyenkor jól jöhet egy olcsó memóriakártya, pl. a Shoot&Store megvásárlása. A SanDisk elképzelése szerint ennek a megoldásnak megvan az az előnye, mint a filmeknek, vagyis azon szinte az idők végezetéig megmaradnak a képeink. S ebben bizony van is valami, hiszen ki ne rettegne attól, hogy egy meghibásodott merevlemezről eltűnt adatainkkal együtt odavész a nyaralásunk több ezer képe. Bár rendszeres archiválással az adatvesztések jelentős része elkerülhető volna, de kedves olvasó, tegye a szívére a kezét, és valljon színt: Ön mikor archivált utoljára! Nos, még mielőtt lázasan nekikezdene az archiválásnak, azért előbb olvassa végig írásunkat (a hírünk olvasása alatt bekövetkezett esetleges adatvesztésért felelősséget nem vállalunk!).

A SanDisk Shoot&Store memóriakártyái CompactFlash, SecureDigital és SmartMedia formátumban lesznek megvásárolhatók. A 15 dollárért piacra kerülő kártyák 32 MB kapacitásúak (50 darab 1 Mpixeles kép), de a cég tervezi 64 MB-os kártyák forgalomba hozását is, 25 dolláros áron. A Fujifilm, Olympus és Sony digitális fényképezőgép tulajdonosokról sem feledkezik meg a SanDisk, ugyanis előreláthatóan lesz MemoryStick Pro és xD formátumból is hasonló kártya.