Frissítés: Casio Exilim EX-Z30 és Z40

0

A Casio Exilim EX-Z3 és Z4 fényképezőgépei a Pentax „elcsúszó” optikáit használták, így érve el kisebb méretet, mint amit az optika önmagában megengedett volna. A 3 és 4 Mpixeles modelleket most frissítette a Casio, s bejelentette a Z-30 és Z-40 modelleket.

A Casio sajtóanyaga szerint az új gépek akár 2,5x tovább bírják szuflával, mint a korábbi modellek (az EX-Z4 és EX-Z40 modellek összehasonlításakor). Ezt az új fejlesztésű, egymásra építetett 3 rétegű Srack MultiChip Modulnak és az 1,8 V-os alacsony feszültségű tápellátásnak, valamint természetesen a kis fogyasztásnak köszönhetően érték el. A japán illetőségű CIPA (Camera & Imaging Products Association) ajánlása szerinti mérés alapján egy akkufeltöltéssel 360 kép készíthető. A gyorsabb jelfeldolgozásnak köszönhetően a videórögzítésnek nincs 30 illetve 60 mp-es korlátja, a két új modell esetén már a kártya szabad kapacitása szab csak határt.

A 3 és 4 Mpixeles, 3x-os zoomos PictBridge kompatibilis modellek a korábban is alkalmazott 2″-os, 85 ezer pixeles LCD-t örökölték. Az érzékenység ISO50 és ISO400 közötti, a zársebesség 4 mp és 1/2000 mp közötti lehet. A program-automatika módon kívül a Casio-nál elterjedt BestShot témamódok is használhatók.

A gépek részletes adatait az adatlapok tartalmazzák (link alul).