Olcsóbb Pentax: Optio S30

0

A Pentax Optio S30 egyik különlegessége az Optio S-ben elsőként alkalmazott szétcsúszó optika, amelynek köszönhetően a gép vastagsága jelentősen csökkenhetett. Kikapcsolt állapotban ugyanis az optika néhány lencsetagja a többi fölé mozdul ezáltal kisebb méretűre zsugorodik össze.

Az Optio S30-ban – mint a számozása is mutatja – 3 Mpixeles CCD dolgozik. Az 1/2,7″-os érzékelővel 2048×1536, 1600×1200 vagy 640×480 pixeles képeket készíthetünk. A 3x-os optikai zoomot a maximum 2,6x-es digitális zoommal kombinálva összességében 8x-nak megfelelő nagyítást kaphatunk. A gépet program-automatika módon kívül különböző téma-módokban használhatjuk, melyek között megtaláljuk a virág, önarckép, szörf, hó, naplemente, múzeum, szöveg, étel, tájkép+portré, vízalatti beállításokat. Ez utóbbihoz opcionálisan megvásárolható vízálló tok is szükséges. A gép tetején a vezérlést egyszerűsítő üzemmódtárcsa található.

A géppel 320×240 pixeles videók iskészíthetők, maximum 30 mp időtartamban, SD kártyára. A működtetéshez az olcsó AA méretű akkumulátorokat lehet használni, ezzel is költséghatékonyabb megoldást érhetünk el.

A fényképezőgép részletes paramétereit adatlapunk tartalmazza (link alul).