TIPA díjat nyert a Sony

0


A fotózás, videózás és képfeldolgozozás díjait kisztó TIPA (Technical Image Press Association) a Sony DSC-T1-nek ítélte az „Európa legjobb fogyasztói kompakt digitális fényképezőgépe” díjat.

Sajtóközlemény:

A „valóban lenyűgöző” Sony CYBER-SHOT TIPA-díjat nyert!?

A modern Cyber-shot T1-es az „Európa legjobb fogyasztói kompakt digitális fényképezőgépe” elismerést kapta.

Berlin, 2004. május 14. – A Sony aranyérmet nyert a Cyber-shot T1-gyel, melyet „Európa legjobb fogyasztói kompakt digitális fényképezőgépévé” választottak a rangos Technical Image Press Association (TIPA) seregszemléjén. A díjak megítélésekor a TIPA tagjait képező 30 lap szerkesztői egyetértettek abban, hogy a karcsú és elegáns Cyber-shot T1-nek van néhány olyan „páratlan sajátossága, amelyek a fotós számára korábban kivitelezhetetlen színvonalú vezérlési lehetőséget kínálnak”. Az Európa egyik legmagasabb fotós-képalkotási díjának számító elismerés a kiváló termék mögött álló merész formatervezésnek és optimalizált mérnöki munkának szól.

„Természetesen nagyon örülünk a TIPA döntésének, mely szerint a Sonyt ezzel a rendkívül jelentős címmel díjazták – mondta Diederik Nederlof, a Sony Digital Imaging Europe igazgatója. – Az, hogy ilyen széles és valóban hozzáértő szakértői körtől kaptunk elismerést, olyan hatalmas megtiszteltetés, amelyre mi itt a Sonynál mindnyájan nagyon büszkék vagyunk.”

A Cyber-shot T1 azzal nyerte meg a zsűri tetszését, hogy a fényképezőgép alapelemeinek innovatív újratervezése által elért karcsú arányok nem hátráltatják a magas szintű működést. A másik szempont a nagyméretű, világos Hybrid LCD képernyő volt, mely a szakértők szerint minden igényt kielégítően segíti a szerkesztést és a képellenőrzést. A képernyő, mely a fényképezőgép hátsó felületének kétharmadát foglalja el, speciális képalkotási technikát alkalmaz, amely mind a szabadtéri, erős fényviszonyok mellett, mind a beltéri vagy a gyengébb megvilágításnál ugyanolyan élesen jeleníti meg felvétele tárgyát. Még több dicséretet kapott a 3x-os optikai zoomos exkluzív, új Carl Zeiss Vario-Tessar lencse. A bírálókra mély benyomást tett, mikor felfedezték, hogy bár erőteljes zoom-képességgel rendelkezik, a lencse süllyesztve ül a rozsdamentes acél házban, és nincs külső mozgóalkatrésze.

A Sony a TIPA egy további díjazásának is örülhetett, ezúttal a Sony DSR-PD170-ének, amelyet „Európa legjobb professzionális hordozható kamerájának” szavaztak meg. A méltán híres PD150-en alapuló kamera a bírálók szerint „professzionális jellemzőket és televíziós kép- és hangminőséget kínál egy jó kereskedelmi hordozható kamera áráért”.

Mindkét díjat szeptemberben, a Kölnben megrendezendő Photokina vásár alkalmával veheti át a nyertes a TIPA díjátadó ünnepélyén.