20 ezer forintos HP visszatérítés

0

A HP Magyarország új akciót hirdetett. A 2004. május 1-je és július 31-e között meghirdetett akció lényege, hogy amennyiben a vásárló leadja régi analóg, illetve digitális fényképezőgépét, egy új HP digitális fényképezőgép vásárlásakor akár 20 ezer forintot visszatérít a cég, azaz ennyivel olcsóbban juthatnak hozzá a vásárlók a készülékekhez.

A promóció bármilyen márkájú készülékre vonatkozik, kivéve az eldobható készülékeket. A visszatérítés összege, amelyet a HP elektronikus banki tranzakció keretében közvetlenül az ügyfél számlájára utal, termékkategóriánként változik. Arányosan nagyobb a felső kategóriás készülékek esetén, mivel a HP szándéka, hogy segítse az új technológiák elterjedését a piacon.

A csereakciót a HP tudatosan a közelgő nyaralási szezonra alapozta. Felmérések szerint a felhasználók elsősorban különleges alkalmakra, például nyaralás előtt vásárolnak digitális fényképezőgépet. Az éves szabadságolások 48%-a esik júliusra és augusztusra, így egy májusban indult és júliusig tartó promóciós kampánnyal nagymértékben ösztönözhetők a vásárlások.

Piaci elemzők szerint a digitális fényképezőgépek piaca továbbra is dinamikusan fejlődik. Egy éven belül megduplázódott, sőt az előrejelzések szerint még nem érte el a telítődési pontot, azaz a lendületes növekedés várhatóan tovább folytatódik. Az otthoni PC felhasználók 50%-a számítógépe segítségével tekinti meg, szerkeszti, tárolja és osztja meg másokkal digitális fotóit. A digitális fényképezőgéppel rendelkezők 76%-a otthon nyomtatja ki fotóit, így a HP egyedülálló nyomtatási és képalkotási megoldásait elsősorban nekik kínálja.