Megnyílt a Magnum Édes Kísértések Fotókiállítás

0

Június 16-án, a Lurdy Házban lévő Hollywood Multiplex moziban nyílt meg az a fotókiállítás, amely a hét kísértés témakörében mutat be különleges fotókat: lustaság, falánkság, bujaság, irigység, bosszú, hiúság, kapzsiság. Ez a válogatás a Magnum Édes Kísértés Fotópályázatra beérkezett munkák közül a legjobbakat vonultatja fel. A versenyre több, mint 600 nevezés érkezett, amely messze fölülmúlta a szervezők várakozásait, ebből összesen 86 alkotást választott ki a zsűri a kiállításra.

A zsűri elnökei, Baricz Katalin és Benkő Imre fotóművészek elmondták: „Nagyon élveztük a zsűrizést annak ellenére, hogy a többszáz kép tüzetes átnézése kemény munkának bizonyult. A pályázók kreativitása határtalan volt. Rengeteget dolgoztak, hogy elkapják azt a megfelelő pillanatot, ami leginkább megmutatja a hét kísértés világát. Már korábban is résztvettünk különböző fotópályázatokon, de ilyen egyedi alkotásokkal még nem találkoztunk. Nemcsak a főnyeremény ösztönözte a pályázókat, hanem önmagában már a téma is nagy kihívást jelentett. Sokan mind a hét kategóriában adtak be képet, többen összefüggő sorozatban gondolkodtak, de voltak különleges, önmagukban is kiváló alkotások.” Leginkább a falánkság és a bujaság indította be a Magnum Édes Kísértések Fotópályázat résztvevőinek fantáziáját, hiszen ebben a két nevezési kategóriába érkezett a nevezett fotók egyharmada. A legnépszerűtlenebb kísértések a hiúság és a lustaság voltak. Nagyon sokan a hét kísértést csak együtt tudták elképzelni, a nevezések egyharmada sorozatban értelmezhető képekből állt. A fotósok a legkülönbözőbb gondolatokból táplálkoztak: volt, aki házi kedvenceinek kísértő gyarlóságait mutatta be, volt, aki a természetből vett témát, volt, aki saját magát, mások pedig szerelmüket ábrázolták pikáns helyzetekben. Nagyon sok fotóst a Magnum limitált szériás jégkrémcsaládja is megihletett, számos poénbomba készült a finomságok felhasználásával.

A pályázati kiírásnak megfelelően nem volt feltétel az, hogy minden kategóriában nevezzenek, elég volt egy, önálló alkotást beküldeni, és természetesen nem kellett a Magnumhoz sem kötődnie a munkának. A Magnum Édes Kísértések Fotópályázat fődíját egy miskolci, 18 éves fiú, Borítás Viktor nyerte különlegesen ötletes fotójával, amelyet a Hiúság kategóriában indított! A Magnum különdíjait, egy hűtőnyi Magnum jégkrémet Pál Katalin és Remete Pál vehette át. Katalin a legötletesebb amatőr sorozatot küldte be a pályázatra, míg Pál a legjobb Magnum jégkrémmel készült hetes fogatot! Az Olympus limitált szériás modelljét Nagy Hajnalka kapta meg különleges sorozatáért, amely a legjobb profi fotós pályázatnak bizonyult. Az egyes kategóriák győztesei: Remete Pál – falánkság, Haller Dóra – irigység, Ambrus Adrienn – lustaság, Szombat Éva – bujaság, F.Tóth Gábor – kapzsiság, Farkas Rita&Ferenczy Gábor – hiúság, Bóta Borbála – bosszú. A hat héten keresztül látható vándorkiállításon összesen 86 alkotás látható majd, amelyek az első két hétben a Lurdy Ház mozijában, majd a Pólus Centerben és végül a Duna Plazában jelenik meg.

Az volt a célunk, hogy amatőr és profi fotósok szemszögéből bemutassuk a Magnum Édes Kísértések világát, és hogy felhívjuk a figyelmet egy nagyon finom, különleges, limitált mennyiségű jégkrém-szériára. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen színvonalas kiállítást mutathatunk be a nagyközönségnek, és ez jórészt a pályázók kreativitásának köszönhető. Bíztunk ebben a kezdeményezésben, és a témában is, hiszen ezek a kísértések már bennünket is számos esetben megihlettek, de amikor a zsűrizésen megpillantottuk a képeket, még mi is elámultunk!” – mondta Boródi Tamás, a Magnum márkamenedzsere. A Magnum mellett számos szponzort mozgósított ez a téma: így például az Olympust, amely a fődíjat, egy különdíjat és a kategóriagyőztes gépeket biztosította. A Photohall a meghirdetésben és a képek kidolgozásában nyújtott elengedhetetlen segítséget, míg a www.fotogaleria.hu weboldal helyet ad egy virtuális kiállításnak, ahol legjobb 250 alkotást láthatják az érdeklődők. A vándorkiállításnak pedig a Hollywood Multiplex három, legforgalmasabb mozija ad helyszínt.