Új ultrakompakt: Sanyo VPC-A5

0

A Sanyo VPC-A5 típusú 5 Mpixeles fényképezőgépe igencsak gyorsnak mondható, hiszen gyári adatok szerint a bekapcsolás pillanatától számítva fél mp-en belül már kész a képek készítésére. Ez bizony még a digitális tükörreflexes gépek között is igen szép értéknek számít, nem hogy egy ultrakompakt gépnél. A gyors bekapcsolást a rejtett 2,8x-es zoomátfogású optika teszi lehetővé, amelyet nem kell előretolni, így nincs időveszteség. Az expozíció késleltetés is mindössze 0,06 mp, így előre beállított élesség esetén jó eséllyel kaphatunk le vissza nem térő pillanatokat is. A fényképezőgép hátuljára nagy méretű, 2″-os LCD-t helyeztek, amelyet tükröződésmentesítő bevonattal is elláttak. Az élességállítás 5 ponton történhet.
Az egyszeri állóképek készítése mellett lehetőség van sorozat-felvétel használatára is, maximum 11 képig, illetve 320×240 pixeles felbontásban 15 kép/mp frissítéssel videófelvételek is készíthetők hanggal együtt. A programautomatikán kívül használhatunk különböző témamódokat is: portré, sport, tájkép, naplemente vagy éjszakai. A remek makrók készítését 6 cm-es szupermakró tárgytávolság könnyíti meg.

Bár még minden paramétert nem ismerünk pontosan, az adatlapon természetesen megtalálhatók a már letisztult paraméterek, s amint újabb információink lesznek, frissíteni fogjuk az adatlapunkat.