Csak a tengerentúlon: Sony DSC-M1

0

Ismét új sorozatot indított a Sony. Ezúttal az M betűt vették elő, ami minden valószínűség szerint az angol movie szóra hivatott utalni. A DSC-M1 ugyanis egy fényképezőgép-videokamera hibrid, amivel nem csak 5 megapixeles fényképek, de 640×480 pixeles MPEG4 videofelvételek is készíthetők, mégpedig 30 kép/mp-es képfrissítési sebességgel. Persze sokan legyinthetnek, hogy ezt a felbontást már számtalan gép tudja, de ezt MPEG4 tömörítési algoritmussal kombinálva már kevés fényképezőgépben találjuk meg. Az eredmény: jó minőség, kisebb fájlok.

A specifikációk alapján a fényképezőgép képességek többsége hasonló ahhoz, amit a DSC-T1-ben megismertünk. Már csak azért is, mert hasonló a rejtett zoom optika és a nagyméretű LCD is. Az M1 képernyője azonban kihajtható és elforgatható, így az álló váz kényelmesebben használható a videózáshoz.

Az akkumulátor töltéséhez és a képek letöltését segítendő a gyártó dokkoló egységet is mellékel a DSC-M1-hez, ami a számítógép felé nagy sebességű (Hi-Speed) USB 2.0-ás kapcsolatot biztosít.

A fényképezőgéppel kapcsolatos legfőbb negatívum azonban az, hogy Európában nem tervezik a hivatalos forgalmazását. Adatait ennek ellenére felvettük az adatbázisunkba.