Eisa díjak a Canonnak

0

A Canon idén sem maradt alul az EISA díjakért folyó versengésben. Ezúttal az „Év professzionális fényképezőgépe” és az „Év fotónyomtatója” díjajat kapta meg két termékük, az EOS-1D Mark II fényképezőgép és a Bubble Jet i9950 fotónyomtató.

Sajtóközlemény

A Canon elnyerte az „Év professzionális fényképezőgépe” és az „Év fotónyomtatója” EISA díjakat

Amstelveen, Hollandia, 2004. augusztus 25. A Canon – a fotózási és képalkotási technológiák vezető vállalata – az idei évben két European Imaging & Sound Association (EISA) díjat nyert: az EOS-1D Mark II megkapta az Év európai professzionális fényképezőgépe 2004-2005 díjat, míg a Bubble Jet i9950 az Év európai fotónyomtatója 2004-2005 elismerésben részesült.

„A Canonnál szenvedélyünk a fotózás, ezért nagy elismerés és megtiszteltetés számunkra, hogy megnyertük ezt a két tekintélyes díjat” – mondta Mogend Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „A díjak megerősítették vásárlóink, valamint a folyamatos innováció iránti elkötelezettségünket – mind a digitális fotózás, mind a fotónyomtatás fejlesztése esetében.”

EOS-1D Mark II: az Év európai professzionális fényképezőgépe 2004-2005


Az év professzionális fényképezőgépe:
Canon EOS-1D MarkII

Az EOS-1D Mark II a világ legnagyobb teljesítményű digitális tükörreflexes fényképezőgépe, amely 8,2 megapixel felbontás mellett 8,5 kép/mp képkészítési sebességgel áll a fotósok szolgálatában. Az EISA zsűritagjai üdvözölték az EOS-1D Mark II-t, véleményük szerint ez egy olyan professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgép, amely kompromisszumok nélkül nyújt kiváló teljesítményt, képminőséget és felbontást. Az EOS-1D Mark II szinte a fotós saját reakcióinál is gyorsabban exponál: a sebesség hihetetlen, az autofókusz kiemelkedően gyors, és a fénymérést gyakorlatilag lehetetlen megzavarni. Szinte az összes olyan területen, amely fontos lehet, az EOS-1D Mark II a legjobb, vagy közel a legjobb professzionális digitális fényképezőgép a piacon.

A Canon három új technológiát alkalmazva alkotta meg az EOS-1D Mark II-t: a Canon új generációs DIGIC II processzora, az új CMOS képérzékelő, és extra nagy memóriatároló rendszere adják az EOS-1D Mark II kiemelkedő sebességének és nagy felbontásának alapját. Ezzel a technológiával válik lehetségessé 40 képnyi, 8,5 kép/mp sebességű sorozatfelvételek készítése JPEG formátumban, vagy 20 képnyi sorozatok készítése RAW formátumban.

Bubble Jet i9950: az Év európai fotónyomtatója 2004-2005


Az év fotónyomtatója:
Canon BubbleJet i9950

Forgalmazásának kezdetén, 2004. februárjában a Canon Bubble Jet i9950 volt a világ leggyorsabb és legnagyobb felbontású, 8 tintapatronnal működő, A3-as méretben is nyomtatni képes fotónyomtatója volt. Ezzel a Bubble Jet i9950 lett a professzionális fotónyomtatás területén a követendő minta. A nyomtatót az EISA zsűrijében a következő szavakkal jellemezték: „Ez a 8 tintapatronnal működő tintasugaras fotónyomtató kevesebb, mint két perc alatt nyomtatja ki a kiemelkedő minőségű fotónyomatokat, amelyeket már csak be kell keretezni, és készen állnak, hogy kiállítsák őket. Az egyedülálló élesség, a kiegészítő zöld és piros színek, a tökéletes színtelítettség és a megfizethető ár egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy ez a könnyen használható nyomtató a lelkes amatőrök és a professzionális fotósok tökéletes segítsége legyen.”

A Bubble Jet i9950 volt az első olyan nyomtató, amely a Canon ChromaPLUS technológiájával készült. A színskála egy piros és egy zöld tintával bővíthető, élénkebb, élethűbb nyomatokat eredményezve. A Canon MicroFine Droplet (mikrofinom cseppek) technológiájával nem csak a képek élessége és pontossága növelhető, de a nyomtatás sebessége is – a nyomtató az A3 méretű képeket mindössze 65 másodperc alatt készíti el, ezzel megközelítőleg négyszer gyorsabb, mint a konkurens cégek termékei.

A digitális fotózás és fotónyomtatás forradalmasítása
8,2 megapixel felbontásával az EOS-1D Mark II felbontása közel kétszerese az EOS-1D-nek, jóllehet az már eddig is világszerte vezető szerepet töltött be a sport- és fotós újságírás területén. A világ vezető hírszolgálatai – mint a Reuters, Getty Images és az AFP – fotósaiknak Canon termékeket választanak. Kiemelkedő felbontásával az EOS-1D Mark II megnyitja a kaput a digitális tükörreflexes fotózás előtt a divat-, természet- és eseményfotózás területén is.

A digitális fotózás folyamatosan, egyre nagyobb sebességgel terjed, és ezzel együtt jár a fotónyomtatók iránti igény növekedése is. A Canon díjnyertes Bubble Jet i9950 A3-as fotónyomtatójával, valamint az új sorozatú PIXMA modellekkel nemcsak megfelel a vásárlók elvárásainak, hanem egyben új, követendő mintát állít a személyes fotólabor technológiák területén.

EISA díjak
Az EISA díjat minden évben több mint 18 európai ország 50 vezető fotó, videó, audio, házimozi és mobil elektronikai magazinjának képviselői osztják ki. Az EISA díjat olyan termékek kaphatják meg, amelyek a legfejlettebb technológiát, legvonzóbb funkciókat, legszebb designt, legergonómikusabb kialakítást és legjobb ár-érték arányt ötvözik. A EISA díjak átadására az idei kölni Photokina kiállításon kerül sor.