Újabb 4 Mpixeles fényképezőkamera: Pentax Optio MX4

0


A furcsa felépítésű Optio MX4 a korábbi MX modell nagyobb felbontású változata. Az MX4-be – mint ahogy neve is mutatja – 4 Mpixeles CCD-t szereltek. Az 1/2,7″-os CCD-re 37-370 mm-nek megfelelő optika vetíti a képet, melynek fényereje is figyelemre méltó: F2,9-3,5. A 10x-es zoomos géppel legnagyobb felbontásban 2034×1728 pixeles fotók készíthetők, vagy max. 640×480 pixeles videófelvételek, akár 120 perc terjedelemben (megfelelő kapacitású kártya esetén). A videókat egyébként a gép kis tárhelyigényű MPEG4 formátumban menti el, így takarékosan bánik a memóriakártya kapacitásával.

A gépet program-automata módon kívül záridő és rekesz-prioritásos, kézi, vagy témaautomata üzemmódokban használhatjuk. Utóbbi esetén tájkép, virág, portré, önarckép, hó és strand, naplemente, éjszakai, lágy, illusztráció és panoráma lehetőségek közül választhatunk. Az egyszeri képeken kívül sorozat-felvétel és automatikus expozíció sorozat is készíthető.
A felhajtható és elforgatható LCD 1,8″ képátlójú, felbontása 134 ezer pixel. A működéshez szükséges energiát Li-ion akkumulátor szolgáltatja.

A Pentax Optio MX4 részletes adatait adatlapunk tartalmazza.