xD kártyás Kodak LS755

0

Úgy tűnik ismét egy mérföldkőhöz értünk, méghozzá az xD kártya történetében. Az eddig kizárólag csak a Fujifilm és az Olympus által támogatott xD kártyát már a Kodak is felhasználta legújabb fényképezőgépében.

A Kodak EasyShare LS755 egyik érdekesebb tulajdonsága, hogy nem SecureDigital, hanem xD kártyát használ. Reméljük, ez elősegíti az egyébként igen drága xD kártyák árcsökkenését. A másik érdekessége, hogy kikapcsoláskor az optika szétcsúszik, így kisebb helyen elfér. A gépváz mindössze 25 mm vastag. A fényképezőgép egyébként 5 Mpixeles, Schneider-Kreuznach C-Variogon optikája 3x-os átfogású: 36-108 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, f/2,8-4,7 fényerő mellett. Az érzékenységet a gép is kiválaszthatja automatikusan, de a fotós is megadhatja ISO64-200 között. Az automata működésen kívül rekesz- és zársebesség előválasztást nem használhatunk, helyette rendelkezésünkre áll 20 témamód. A sajtóközlemény szerint a videórögzítés során 640×480 és 320×240 pixeles felbontásban képstabilizálás funkció is alkalmazható.

A gép hátuljára nagy méretű, 2,5″-os 207 ezer pixeles LCD került. Az LS755-öt Li-ion akkumulátor látja el elektromos árammal.
A részletes paraméterek adatlapunkon megtalálhatók.