ImpressCam: Fotó mindörökre

0

ImpressCam márkanév alatt kezdi meg digitális fényképezőgépeinek és kameráinak forgalmazását egy hazai cég. Az ázsiában gyártott, de a hazai igények szerint összeválogatott termékpalettával elsősorban azokat a magyar családokat és fiatalokat szeretnék megcélozni, akik 30.000 és 100.000 forint között szeretnének megfelelő digitális fényképezőgépet találni. A cég első gépe az Elite DSC 11 már járt a szerkesztésgünkben, így az azzal szerzett tapasztalatainkrói bemutató cikkünkben számolunk be.

Sajtóközlemény:

Új magyar márkával gazdagodik a digitális fényképezőgépek dinamikusan növekvő piaca. Az ImpressCam márka bevezetését a napokban jelentették be a tulajdonosok, akik e márkanév alatt a magyar pénztárca számára megfizethető árú, alap- és középkategóriás digitális fényképezőgépeket és kamerákat, valamint ezek kiegészítőit kínálják. A napokban nyílik budai bemutatótermük és online áruházuk.

A digitális fényképezőgépek piacán még szokatlan a jelenség –egy magyar márka megjelenése a sok nemzetközi márkanév mellett – más területeken azonban, például a számítástechnikai iparágban, már számos jó példát ismerünk. Az ImpressCam a nemzetközi márkanevek alternatívájaként jó árú és megbízható háttérszolgáltatásokkal rendelkező eszközeivel kíván 3-5 %-os piacrészesedésre szert tenni a digitális termékek piacán. A lehető legjobbkor léptek piacra, hiszen a TGI közvélemény kutató cég közelmúltban készített felmérése szerint, a magyar háztartások mindössze 5 %-ában van digitális fényképezőgép. A gépek, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb eszközök – fotónyomtatók, fotószkennerek, digitális képkidolgozás – iránti kereslet pedig robbanásszerűen növekszik. A cég a napokban nyitja meg budai bemutatótermét és online áruházát a www.ImpressCam.hu elérhetőségen.

A vállalat a magyar családokra és a fiatalokra tekint potenciális vásárlóként. Felmérésük szerint a jórészt 18 és 69 év közötti korosztály 98 % rendszeresen készít fényképeket családi eseményekről, utazásokról. A válaszadók fele hagyományos automata géppel készíti felvételeit, de jelentős (33%) a digitális gépet használók aránya. A megkérdezettek 2/3-a nyilatkozott úgy, hogy a következő 1 éven belül digitális fényképezőgépet kíván vásárolni. Jórészt azért, mert úgy vélik a digitális gépekkel egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb a fényképezés, valamint a készített képek is jobb minőségűek, mint a hagyományos fényképezőgéppel készítettek. Érdekes tendencia, hogy a kutatásban résztvevők 14 %-a úgy nyilatkozott, hogy ugyan már rendelkeznek digitális géppel, de a meglévőt korszerűbbre fogják cserélni, mert megismerték ezt az új technológiát, és látják, hogy milyen gyorsan jelennek meg az egyre jobb gépek a piacon. Az átlagos életszínvonallal rendelkező magyar vásárlók többsége 30 000 és 100 000 Ft között költene digitális fényképezőgépre s vásárláskor elsősorban a felbontásra, az árra és a minőségre helyezik a hangsúlyt, derül ki a kutatásból. Érdekes tény, hogy a digitális technika iránt érdeklődők között igen nagy arányban vannak az internetet rendszeresen használók, sőt több mint 40 %-uk már vásárolt online áruházakban.