1 GB-os xD kártyák

0

Az xD memóriakártyát a régebbi SmartMedia kiváltására fejlesztették ki. Az eddig szinte kizárólag Fujifilm és Olympus fényképezőgépekben alkalmazott memóriakártyát nemrég a Kodak is felhasználta egyik új gépében (Kodak LS755). Az xD kártyák elméleti kapacitáshatára 8 GB-nál van, de eddig a legnagyobb kapacitású változat fél Gb-os volt.

Ma az Olympus és a Fujifilm is bejelentette 1 GB kapacitású xD kártyáját, amelyet jövő év elején kezdenek piacra dobni. A miniatűr (20x25x1,7 mm-es) memóriakártyára az új Flash technológiával, az MLC-vel (Multi Level Cell) sikerült 1 GByte-ot rápréselni. Az MLC jelzésére a termékkód első betűje ennek megfelelően M lesz, így a termék kódja: M1GB.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az 1 GB-os tárlókapacitás

2005 elején 1GB-os xD-Picture Card egészíti ki az Olympus tárolóeszközök világát

Köln, 2004. szeptember 27. – A világ legkisebb adattárolója digitális fényképezőgépekhez egy egész gigabájtnyi adat tárolására lesz képes (2004. szeptemberi adat). A professzionális és más aktív fotósok különösen értékelni fogják az új, 1 GB-os kapacitású tárolóeszköz által nyújtott kényelmet és szabadságot. 2005. elejétől az Olympus xD memóriakártya-sorozat kapacitása 16MB-tól 1GB-ig terjed majd, így a felhasználók garantáltan megtalálják az egyéni igényeknek megfelelő méretű kártyákat. Természetesen, a tárolókapacitás terén tett óriási előrelépés mellett az 1GB-os tárolóeszköz az xD memóriakártyák minden jellemző tulajdonságával rendelkezni fog: apró, 20 x 25 x 1.7 mm-es méret, gyors olvasási és írási sebesség, alacsony fogyasztás és tartós konstrukció.