Új SanDisk kártyaolvasók

0

Sandisk 5 az 1-ben kártyaolvasó

Három új kártyaolvasót mutatott be a Photokinán a SanDisk. A korábbi, USB 2.0-ás, több kártyás olvasó specifikációja újabb kártyaformátumokkal bővült, így a kezelt formátumok száma elérte a 12-t. Akinek nem kell ekkora tudás, azok számára ott az 5 az 1-ben olvasó. A harmadik eszköz csak Type I-es és Type II-es CompactFlash kártyák olvasására és persze írására készült.

Mindhárom készülék jellemzője, hogy új, áttöltés gombbal lettek felszerelve, ami a tervezők szerint megkönnyíti a képek számítógépre való áttöltését.

Sajtóközlemény

A SANDISK BEMUTATJA HÁROM ÚJ MEMÓRIAKÁRTYA-OLVASÓJÁT: GYORSAN ÉS KÖNNYEN MÁSOLHATJA FÉNYKÉPEIT, VIDEO- ÉS ZENEFÁJLJAIT ÉS ADATAIT

A többkártyás olvasók a kártyaformátumok széles skáláját támogatják; A Transfer gomb segítségével a fényképeket automatikusan átmásolhatjuk a számítógépre

BUDAPEST, 2004. szeptember 29. – A SanDisk® Corporation (NASDAQ: SNDK) ma bemutatta három nagysebességű kártyaolvasóját: a SanDisk ImageMate? 12-in-1-et, az ImageMate 5-in-1-et és az ImageMate CompactFlash?-t(CF). A digitális fényképezőgépekkel vagy más fogyasztói elektronikai készülékekkel rendelkezők számára ideális választást jelentenek, mivel mindegyiküket egy, a közvetlen adatátvitelre szolgáló gombbal és szoftverrel látták el, amivel könnyen átmásolhatjuk képeinket a merevlemezre, átnevezhetjük a fájlokat és elküldhetjük e-mail-ben. Az ImageMate olvasót a fényképek, digitális videofájlok, zenefájlok és más típusú adatok gyors átvitelére szánták, amely feladatnak nagysebességű USB 2.0-s kapcsolaton keresztül tesz eleget.

A fényképek könnyebb osztályozását, megosztását és megtekintését a mellékelt Adobe? Photoshop? Album 2.0 Starter Edition szoftverek segítik. A SanDisk a Photokiná-n bemutatja az ImageMate kártyák új családját. A SanDisk az 1.2-es csarnok A szárnyának 059-es standján mutatja be termékeit.

Matthijs Hutten, a SanDisk termékekért felelős marketingmenedzsere mondta: „A fogyasztók zöme számítógépre szeretné átmásolni a digitális fényképezőgépük kártyáján levő gépeit. Szerintünk az új olvasókon levő „Transfer” gomb ennek legegyszerűbb módja, és jelentősen olcsóbb, mintha egy külön átviteli állomást kapcsolnánk a készülékhez.”

Az ImageMate 12-in-1 olvasó
A maximális sokoldalúság érdekében a 12-in-1 olvasó a piacon található gyakorlatilag bármilyen formátumú memóriakártyát képes olvasni, adapter csatolása nélkül. Sőt egyszerre több kártya is behelyezhető, amelyek között az adatok szabadon másolhatók. Dokkoló állomása azok számára is kényelmes, akik hordozható számítógépükkel szeretnék használni az ImageMate olvasót. Utazáskor a többkártyás olvasó lecsatolható a dokkolóról és a rövid kábel segítségével a hordozható számítógép USB portjához könnyen csatlakoztatható.

Az új olvasót is le lehet venni dokkoló állomásáról a hordozhatóság megkönnyítése érdekében. Ajánlott kiskereskedői ára 34,99 USD.

Az ImageMate 5-in-1 olvasó
Több különböző formátumú kártya használatát is lehetővé teszi. A fájlok egyszerűen másolhatóak egyik formátumú kártyáról a másikra. Az ajánlott kiskereskedői ára 19,99 USD.

A CompactFlash olvasó
Az egykártyás olvasó segítségével egyszerűen másolhatóak át fájlok az I-es és II-es típusú CompactFlash kártyákról. Az ajánlott kiskereskedői ár 19,99 USD.

Kártyatípus* ImageMate CF 5-in-1 12-in-1
CompactFlash, I-es típus igen igen
CompactFlash, II-es típus igen igen
miniSD igen
SD igen igen
MultiMediaCard igen igen
RS-MMC igen
Memory Stick igen igen
Memory Stick PRO igen igen
Memory Stick Duo igen
Memory Stick PRO Duo igen
SmartMedia igen
xD-Picture Card igen igen

* Sajátként kezeli (Nincs szükség további kártyaadapterekre)

Az új memóriaolvasók 2004. októberétől lesznek kaphatók, a világszerte 80 000 SanDisk termékekkel is foglalkozó üzlet nagy részében.

Minden SanDisk ImageMate olvasó tényleg „plug and play”, mivel megfelel az USB Mass Storage Class (MSC) szabványnak a Windows ME, Windows 2000 (SP3+), Windows XP és Mac OS 10.1.2+ operációs rendszereknél. Az olvasók teljesen kompatibilisek a Windows 98SE, ME, 2000, XP és Mac OS 9.2+, Mac OS X v10.1.2+ operációs rendszerekkel.

A SanDisk a világ legnagyobb flash memóriakártya, kártyaszabvány, digitális kép- és hangtárolási termékek forgalmazója. A SanDisk székháza Sunnyvale-ben van, Kaliforniában.