Lexar újdonságok

0

A Lexar bővítette a MultiSlot kártyaolvasója által támogatott memóriakártyák számát. Az új Lexar MultiCard kártyaolvasó az eddigi CompactFlash Type I, Type II, MicroDrive, Memory Stick, Memory Stcik Pro, Secure Digital, MMC, SmartMedia és xD kártyákon kívül már támogatja a Memory Stick Duo, MemoryStick Pro Duo, RS-MMC (csökkentett méretű MMC), és miniSD formátumokat is. A tizenkét féle kártyatípust kezelő kártyaolvasó Hi-Speed USB2.0 csatolófelületen keresztül köthető számítógéphez. Ára várhatóan 40 dollár lesz.
A vékonyabb, csak 1 nyílással rendelkező kártyaolvasó a Lexar JumpDrive leváltására készült. A MemoryStick, MMC és SD kártyát támogató változat ára 20 dollár lesz. Ezeken kívül xD kártya olvasására is van lehetőség CF-xD adapter segítségével a CompactFlash kártyaolvasóval.



OneSlot kártyaolvasó MultiSlot kártyaolvasó


egymásra helyezhető kártyaolvasó

További és egyedülálló újdonság a Lexar két új professzionális kártyaolvasója, amely akár egymásra is helyezhető, így egyszerre több kártya olvasására is van lehetőség (akár 4 kártyaolvasó is egymásra helyezhető, s illeszthető egy 4 portos USB-hub-ba). A külső kialakítása is a profi fényképezőgépek külsejét idézi, műanyag és gumi bevonatot alkalmaztak. A nagy átviteli sebesség Hi-Speed USB2.0 vagy FireFire IEEE1394 alkalmazásával érhető el. Mindkét fajta kártyaolvasó firmware-ét frissíthetően alakították ki.

S végül egy együttműködés: a Lexar és Kodak bejelentette együttműködését a Kodak xD kártyák fejlesztésében, így a Kodak memóriakártya kínálata tovább bővül. A Kodak xD kártyákat a Lexar fogja gyártani és forgalmazni, ez év negyedik negyedévétől.