5 Mpixeles cseppálló Olympus mju-500 Digital

0

Az Olympus mju 500 Digital ugyanazt a 3x-os átfogású optikát tartalmazza, mint amit az előző modellekben már megismerhettünk. Mivel az 5 Mpixeles CCD mérete is maradt akkora, mint az elődökben lévő (1/2,5″), így a kisfilmes ekvivalens fókusztávolság is maradt 35-105 mm. A fényerő is a régi: nagylátószögnél f/3,1, tele állásban f/5,2.
Változás érintette viszont az LCD-t. A korábbi 1,5″-ost, jóval nagyobb, mintegy 2,5″-os méretű megjelenítő váltotta fel, amelynek felbontása is remek: 215 ezer képpont. A HyperCrystal megjelenítő 160 fokos tartományban mutat tökéletesen látható képet, így nem okoz problémát, ha nem tudunk pont szemből az LCD-re nézni.
Bár kézi vezérlés nincs, a gép 23 témamódja a legkülönlegesebb esetekben is megfelelő előbeállítást tesz lehetővé, amelyek között két víz alatti mód is szerepel. Érdekesség még a Shoot&Select mód, amikor egy sorozat ellövése után kiválasztható, hogy mely képek kerüljenek a memóriakártyára és melyek törlődjenek. Az új Album funkciónak köszönhetően az Olympus mju 500 Digital akár fotóalbumként is használható. Ezzel a funkcióval akár 12 albumba rendezhetünk maximum 100 képet, olyan sorrendben, amilyenben csak szeretnénk.

A hazánkban 2005 januárjában forgalomba kerülő gépet a C-470Z-ben is alkalmazott Li-12B jelű, 1230 mAh kapacitású Li-ion akkumulátor látja el elektromos energiával.