TARTSD A HALAT, s karcsúbb leszel!

0

A New York-i portréfotós megmutatja, hogyan érdemes beállítani a modellünket ahhoz, hogy mellkép esetén karcsúbb megjelenést kapjunk a fotón.

Peter_Hurley_Hold_Your_Sub
Has be, mell ki – jöhetne rögtön a válasz, de most nem a pasizós pózt keressük, hanem egy olyan beállítást, amely portréfotózásnál nyújt kedvezőbb formát. A hagyományosnak mondható csípőre tett kéz semmiképpen sem segít, sőt, a vállakat még szélesebbé teszi. Ezzel szemben ha úgy csinál modellünk, mint ha egy méretes halat tartana a kezeiben, azaz karjait könyökben behajlítva vízszintesen, s kissé széttárva tartja, a váll jóval keskenyebbnek látszik, amitől a modell is karcsúbbnak tűnik egy mellportré, vagy szűkebb kivágású kép esetén. Szóval TARTSD A HALAT!

bigfish

Fotó csípőre tett kéz esetén: Peter_Hurley_1 Peter_Hurley_4

Fotó leengedett karral: Peter_Hurley_1 Peter_Hurley_4

Fotó TARTSD A HALAT pózban: Peter_Hurley_1 Peter_Hurley_6

Boomshakalaka! 🙂 Ugye, hogy mennyire egyszerű és milyen hatásos?

Az eredetileg, Peter által kitalált Hold Your Sub! elnevezés egyébként az óriásszendvicsből ered, de ez a lenti teljes bemutató videóból úgyis kiderül. Itthon azért ritkábbak az ekkora szendvicsek, s mivel nagy horgásznemzet vagyunk (nem tudtátok? olyan profi horgászok vagyunk, mint focisták!), így logikus, hogy mi ne szendvicsekről, hanem halakról beszéljünk inkább! 😉

A TARTSD A HALAT! elvet egyébként akár meg is fordíthatjuk, tehát ha a célunk, hogy izmosabb, erőteljesebb hatást adjunk a képhez, akkor a csípőre tett kéz az ideálisabb megoldás, tehát ha sportolókat kell fotóznunk, akkor meg kell kérjük a sportolót, hogy tegye csípőre a kezét, bármennyire is nőiesnek tűnhet ez a beállítás.