Nagylátószögű Olympus C-7070WZ

0

Az Olympus C-5060 Wide Zoom után időben a 8 Mpixeles C-8080 Wide Zoom következett, amely azonban teljesen más optikát kapott, mint az 5060-as, hiszen a CCD-je is nagyobb, mint az 5 Mpixeles változaté. Most megjelent a két gép közötti felbontású, 7 Mpixeles C-7070 Wide Zoom.

Az Olympus C-7070WZ optikája megegyezik az 5060WZ-ben alkalmazottal, az 5,7-22,8 mm-es fókusztávolságú, F2,8 kezdő fényerejű objektív ugyanakkora látószöget biztosít, mint az elődmodellben, hiszen a CCD méret is azonos: 1/1,8″. A kisfilmes formátumba átszámított fókusztávolság 27-110 mm.
A magnézium-ötvözet vázba bújtatott gép CompactFlash Type I és Type II, valamint természetesen xD kártyákat fogad. Az autofókusz rendszere 147 fókuszpontot képes kezelni, két továbbfejlesztett AF módja flexibilis fókuszpontkiválasztást és prediktív élességállítást is lehetővé tesz. Az élességállítást egyébként kézzel is elvégezhetjük. A kézi beállítások között persze a rekesz-előválasztást, zársebesség-előválasztást és teljes kézi módot is megtaláljuk.
Sorozat módban 3,3 kép/mp sebesség mellett maximum 4 darab 7 Mpixeles képet készíthetünk, de HQ minőséggel és 1,7 kép/mp sebességgel megelégedve akár 10 képet is lőhetünk folyamatosan. Videófelvételt 640×480 pixeles felbontásban is rögzíthetünk, választható 15 vagy 30 kép/mp frissítéssel. A videofelvételek hosszát csak a memóriakártya szabad kapacitása korlátozza (megfelelő sebességű memóriakártya esetén).

A fényképezőgépre különböző kiegészítőket illeszthetünk, lehet ez külső vaku (FL-20, FL-50 vagy FL-36), 0,7x-es nagylátószögű konverter (WCON-17c), 1,7x-es vagy3x-os telekonverter (TCON-17C illetve TCON-30C), külső elemtartó két Li-ion akkuval (B-HLD20). Ezen kívül akár vízhatlan tokba is helyezhetjük a C-7070WZ-t (PT-027).

A gép JPEG formátumon kívül támogatja a TIFF és RAW formátumokat is, ez utóbbit akár a fényképezővel is szerkeszthetjük, és elmenthetjük JPEG képként.

A februárban boltokba kerülő fényképezőgép részletes paramétereit adatlapunk tartalmazza.



SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az ergonomikus konstrukció és professzionális funkcionalitás kiállítási példánya:

Az Olympus C-7070 WIDE ZOOM

Hamburg, 2005. január 5. – A robusztus magnézium-ötvözet gépvázú edzett versenyző, a 7.1 millió pixeles Olympus C-7070 WIDE ZOOM a fotózás minden területén meggyőzően gondoskodik a sokoldalúsághoz és kiválósághoz szükséges javakról. Az aszférikus és ED lencsetagokból felépülő kiváló minőségű objektív (1:2.8-4.8) gyújtótávolsága 27mm-es nagy látószögtől egészen 110mm-ig (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) terjed, így 4x-es optikai zoom teljesítményt biztosít. Kompakt Olympus fényképezőgépbe először került beépítésre speciális 143 pontos kettős autofókusz-rendszer, amely prediktív mérést és automatikus követést tesz lehetővé. Így a képek számára hihetetlen élességet biztosít – mozgó téma esetén is. Természetesen teljesen manuális vezérlésre is lehetőséget ad, ami biztosítja a határtalan alkotási lehetőséget és a fényképezőgép kiemelkedő képességeinek kihasználását. A kompozíció befogására és ellenőrzésére szolgál a forgatható 4.5cm/1.8″ „Napfény” LCD monitor. Ha ez még nem lenne elég, a C-7070 WIDE ZOOM a tartozékok széles skálájával kompatibilis, amelyek tovább bővítik az alkalmazási lehetőségeket.

Tökéletes képek közelről, távolról és nagy látószögből
A C-7070 WIDE ZOOM mindent egyesít, amire egy fotósnak csak szüksége lehet ahhoz, hogy szinte bármilyen felvételi lehetőségből a legjobbat hozza ki. A 7.1 millió pixel lehetővé teszi a legapróbb részletek megörökítését. Ezt támogatja a világos, 1:2.8-4.8, nagy pontosságú objektív. A hét csoportba rendezett nyolc lencsetagból kettő aszférikus üveglencse és egy alacsony fénytörési mutatójú ED (Extra-alacsony diszperziójú) lencsetag. A 4x-es zoom tartomány a mindössze 27mm kezdőponttól 110mm-is terjed (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva). Ezért ideális építészek, belsőépítészek és olyan emberek számára, akik rendkívül nagy látószögre tartanak igényt. A digitális fotózásra szabott lencserendszernek és a közel telecentrikus optikának köszönhetően a képek széleinek elsötétedése nagy látószögek esetén nem kérdés. A C-7070 WIDE ZOOM szélsőségesen közeli felvételek készítésére is alkalmas. Ez a modell szuper makró üzemmódban 3cm távolságról képes kitölteni a képet egy mindössze 20.7 x 27.8mm témával.

Fókuszban – a mozgó témák is
A 143 pontos kettős autófókusz-rendszer mindig éles képet biztosít a fotósok számára. 13×11 rácsmintázatú elrendezésben a kép lefedettsége függőlegesen 75%, vízszintesen 87.5%. Egy passzív külső érzékelő és egy CCD alapú TTL kontrasztérzékelő rendszer biztosítja a legpontosabb mérést, míg az AF segédfény extra pontosságot biztosít gyenge fényviszonyok között.

Az Olympus kompakt fényképezőgépbe először beépített AF célpont funkció prediktív és automatikus követő folyamatai segítik a mozgó témák éles expozícióját. Az első a külső AF szenzor segítségével érzékeli a mozgó téma távolságát, majd kiszámítja az előre látható távolságát a kioldás pillanatában. Eközben az automatikus követés funkció úgy működik, hogy tárolja a téma színadatait, és a szenzor használatával érzékeli ennek a „színnek” a mozgási irányát és ennek változását a kioldáskor. Ekkor az LCD monitoron megjelenik az AF célkereszt, amely lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy a megfelelő témát követte-e.

A kreatív ihletek támogatója
Bár a C-7070 WIDE ZOOM automatikus funkciók teljes sorával rendelkezik – beleértve a hét expozíció-vezérlési programot is, amelyek érdekes beállítások alkalmazásával akár víz alatti felvételek készítésére is alkalmas -, a teljesen manuális opciók azok, amelyek meg fogják győzni az ambiciózus fotósokat. Az expozíció teljes körűen vezérelhető – az élességállítás, fehéregyensúly, ISO, rekeszérték, zársebesség és még sok más beállítás.

A fényképezőgép természetesen nem csupán fényképezésre korlátozott. Videofelvételek készítésére és hangrögzítésre is alkalmas, aminek csak az adathordozó kapacitása szab határt. Az eredmény lejátszására szolgál a rugalmas felfüggesztésű 4.5cm/1.8″ forgatható „Napfény” LCD monitor, amely felhajtható és 270 fokkal elforgatható, így biztosít tiszta megjelenítést nehéz perspektívákból is.

A sebesség a kulcs
A C-7070 WIDE ZOOM nem csak gyors indítási idővel és a felhasználók számára az egyszeri pillanatok megörökítését biztosító, nagyon alacsony expozíció késleltetéssel büszkélkedhet, hanem TruePic TURBO processzorral is. Így a képfeldolgozás jelentős felgyorsulása két kép között rövidebb várakozási időt biztosít, valamint javítja a képélességet és pontosságot.

Az alkalmazási lehetőségeket bővítő tartozékok
A tartozékok széles skálája a szó szoros értelmében tovább szélesíti a modell látóhatárait. A WCON-07 konverterrel mindössze 18.9mm-nek megfelelő nagy látószögű gyújtótávolság érhető el. A spektrum másik végén az új TCON-30C telekonverterrel a maximális gyújtótávolság bámulatos 330mm-re növelhető – a rekeszérték változása nélkül. Az új FR-100 vaku adapterrel és az Olympus E-Rendszer tartozékai közül a SRF-11 körvakuval vagy STF-22 ikervakuval felszerelve csodálatos választás fogorvosok, bőrgyógyászok számára vagy akár műszaki makró felvételek készítésére. Mindemellett a vakupapucsnak köszönhetően olyan külső vakuk is csatlakoztathatóak, mint az Olympus FL-20, FL-36 vagy FL-50. A víz alatti fotósok sem maradnak ki a körből. Hamarosan megjelenik a PT-027 búvártok, amely 40 méter mélységnek megfelelő víznyomásig nyújt védelmet.

A nagy látószögű és zoom képességek, a teljesítménynövelő intelligens technológia, a teljesen manuális vezérlés és a csatlakoztatható tartozékok az ambiciózus fotósok számára is kitűnő választás ez a magnéziumötvözet gépvázba zárt modell, bármilyen feladatról is legyen szó. A C-7070 WIDE ZOOM 2005. év elején kerül kereskedelemi forgalomba.

C-7070 WIDE ZOOM – Fő műszaki paraméterek:

  • 7.1 millió pixel
  • 4x-es optikai zoom (27-110mm-nek felel meg) 1:2.8-4.8, nyolc lencsetag hét csoportba rendezve, ebből két aszférikus és egy ED üveglencse
  • Kettős 143 pontos AF rendszer, prediktív és rögzíthető AF automatikus követő funkcióval
  • 134.000 pixeles, forgatható 4.5cm/1.8″ „Napfény” LCD monitor
  • Program automatika, Zársebesség előválasztás, Fényrekesz előválasztás és manuális üzemmódok
  • Vakupapucs
  • Ergonomikus tervezésű, robusztus magnéziumötvözet gépváz
  • JPEG, TIFF és RAW adatformátumok
  • Filmfelvétel és hangrögzítés funkció
  • xD-Picture Card, CompactFlash Type I & II kompatibilis
  • TruePic TURBO processzor és PictBridge kompatibilis
  • Tartozékok széles választéka áll rendelkezésre, beleértve a WCON-07 nagy látószögű konvertert, a TCON-30C telekonvertert és a PT-027 búvártokot (hamarosan megjelenik), valamint a FL-20, FL-36 és FL-50 rendszervakukat és az új FR-100 vaku adapterrel együtt az Olympus E-Rendszer SRF-11 körvakut és STF-22 ikervakut
  • Rendkívül gyors indítási idő (16-1/4000 mp.) és nagyon rövid expozíció késleltetés.
  • Nagysebességű sorozatfelvétel: három kép/másodperc sebességgel HQ minőségben
  • Olympus Master 1.1 szoftver, 32MB xD-Picture memóriakártya, BLM-1 lítium-ion akkumulátor és akkumulátortöltő.