Dokkolóállomás Sony kamkorderekhez

0

A Sony új miniDV Handycam-jei 1 Mpixeles CCD-vel dolgoznak, szélesvásznú felvételekre képesek, s mind az 5 változathoz dokkolóállomás is tartozik, amely képes az akkut tölteni.



Sony DCR-HC22E Sony DCR-HC32E

Sajtóközlemény:


A Sony új miniDV készülékei mindig bevetésre készek!

– A Sony DCR-HC19, DCR-HC22E, DCR-HC32E, DCR-HC39E és a DCR-HC42E típusú miniDV Handycam-jei 2005 februárjában kerülnek a boltokba.
– A sorozat jellemzői a megapixeles felbontás, valamint a széles képernyős felvétel és lejátszás.
– Rendkívül sokoldalú Handycam Station dokkolóállomás tartozik hozzájuk, amellyel a kamkorder mindig készenlétben tartható akár felvételre, akár lejátszásra.

A DCR-HC42E és a DCR-HC39E modell
Ezek a továbbfejlesztett Sony DV kamkorderek 1 megapixeles CCD-jükkel mindig képesek true 16:9 widescreen, azaz valódi szélesvásznú formátumban felvenni és lejátszani a képeket. Mind a mozgó-, mind az állóképek garantáltan kiváló minőségben örökíthetők meg, és a True 16:9-es filmek házimozin is tökéletesen élvezhetők.

A DCR-HC19E, DCR-HC22E és a DCR-HC32E modell
A 20-szoros optikai zoommal rendelkező Carl Zeiss Vario-Tessar objektívnek köszönhetően ezekkel az új kamkorderekkel elérhető, hogy a képminőség akkor is kiváló maradjon, ha nagy távolságról közelítünk rá a kép tárgyára.
Mindhárom modell Handycam Station dokkolóállomással együtt kerül a forgalomba, hogy mindig készenlétben lehessen a felvételre vagy a visszajátszásra.

A Handycam Station
A Handycam Station a DCR-HC22E, DCR-HC32E, DCR-HC39E és a DCR-HC42E számára készült dokkolóállomás, amely i.LINK, illetve USB-csatlakozással rendelkezik. Így a felvételek számítógépes digitális szerkesztőprogrammal is szerkeszthetők, illetve továbbíthatók a weben. További jellemzője a Multi AV-kimenet (Analóg, S-Video és Audio), melyek analóg szalagos archiválást, egyszerű másolást, illetve a filmek és képek televízión történő lejátszását teszik lehetővé.
A dokkolóállomás az érintkezés teljes ideje alatt tölti a kamkorder InfoLithium akkumulátorát, biztosítva, hogy a készülék a kívánt pillanatban mindig feltöltött, üzemkész állapotban legyen.

A DCR-HC42E és a DCR-HC39E főbb jellemzői

Mega minőség és széles kép
Az 1 megapixeles CCD mindkét Handycam számára tényleges 16:9-es szélesvásznú felvételt biztosít, amely tágabb nézőszöget, és nagyobb képfelbontást tesz lehetővé, mint a hagyományos 4:3-as formátum.
Ezzel nemcsak a mára népszerűvé vált széles képernyős televízióknak lehetnek ideális kiegészítői, hanem saját 2,7″-os Hibrid LCD-kijelzőjükön is széles képernyős formátumban játsszák le a felvételeket.
A felvétel és leállítás gomb, valamint a második zoom vezérlő könnyen elérhető helyen, a széles LCD keretén található. Így akkor is egyszerűen kezelhetők, ha éppen a képernyőt nézzük, vagy nehéz filmezési helyzetben, például a kamerát a fejünk fölött tartva készítjük a felvételt.

A Carl Zeiss Vario-Tessar objektív
Mindkét kamkorder 12-szeres optikai zoomos, 25 mm-es szűrőátmérőjű Carl Zeiss Vario-Tessar objektívvel rendelkezik, amely biztosítja, hogy a felvételek még akkor is borotvaélesek legyenek, ha jelentős távolságról zoomolunk rá a kép tárgyára. A nagyméretű lencse pedig garantáltan kiváló fényerejű képet eredményez.

STAMINA – az önfeledt filmezésért!
A Sony STAMINA technológiája révén a DCR-HC42E és a DCR-HC39E kamkorderrel gondtalanul élvezhet akár hat órányi filmezést. A készülékeket egyetlen Info LITHIUM akkumulátor működteti, amely a tartozék hálózati tápegység segítségével újratölthető. A Battery Info gomb megnyomására az LCD-képernyőn megjelenik a maradék felvételi idő, illetve a töltésszint. Ez a funkció bármikor elérhető, akár használat közben, akár kikapcsolt készülék esetén.

A DCR-HC19E, a DCR-HC22E és a DCR-HC32E főbb jellemzői

Nagyteljesítményű zoom Carl Zeiss Vario-Tessar objektívvel
Ez a három kamkorder 20-szoros optikai zoomos, 25 mm-es szűrőátmérőjű Carl Zeiss Vario-Tessar objektívvel rendelkezik, amely biztosítja, hogy a felvételek még akkor is borotvaélesek legyenek, ha jelentős távolságról zoomolunk rá a kép tárgyára, míg a nagyméretű lencse gondoskodik a megfelelő fényerőről.

STAMINA – az önfeledt filmezésért!
A Sony STAMINA technológiája révén akár 9 órányi filmezést élvezhet gondtalanul. A készülékeket egyetlen InfoLITHIUM akkumulátor működteti, amely a tartozék hálózati tápegység segítségével újratölthető. A Battery Info gomb megnyomására az LCD-képernyőn megjelenik a fennmaradó felvételi idő, illetve a töltésszint. Ez a funkció bármikor elérhető, akár használat közben, akár kikapcsolt készülék esetén.
* A DCR-HC32E kapacitása 8 óra.

Közös jellemzők

Egyszerű használat: az LCD jellemzői
A szélesképernyős LCD külső keretén található felvétel és leállítás, valamint a második zoom gomb könnyen elérhető és működtethető. Így akkor is egyszerűen kezelhetők, ha éppen a képernyőt nézzük, vagy nehéz filmezési helyzetben, például a kamerát a fejünk fölött tartva készítjük a felvételt.
Az LCD-monitor a képernyőn megjelenő érintőpaneles menüvel működtethető, ami egyszerűvé teszi a funkciók használatát. Az Aktív menü elnevezésű összeállítás a leggyakrabban használt kamerafunkciókat helyezi a kezünk ügyébe – könnyen érthető, grafikus formában. Ez csak újabb bizonyíték az egyszerűség koncepciója mellett.
Ráadásul, a széles képernyős LCD-k speciális Hibrid réteggel rendelkeznek (csak a DCR-HC39E és a DCR-HC42E modellnél), amely lehetővé teszi, hogy még erős megvilágításnál is – például tengerparton vagy hóban – ragyogó, tiszta képet élvezhessünk.

Szoftver és kiegészítők
A tartozék Sony Picture Package szoftver segítségével tovább javíthatjuk filmjeink minőségét. A felvételekhez hangot és képi effektusokat adhatunk, majd három egyszerű lépésben Video CD-re égethetjük az eredményt.

Igény szerint választható kiegészítők
A Handycam felvételi lehetőségeinek maximális kihasználása érdekében a Sony számos kiegészítőt kínál. A széles választékból minden vásárlónk igényei szerint válogathat.

Kiegészítő készlet – ACC-DVP2
Minden egyben értékes kiegészítő készlet exkluzív, kompakt hordtásákával, NP-FP50-es tartalék InfoLithium akkumulátorral és Mini DV-kazettával.

Hordtáska – LCM-HCD
Könnyű és kompakt tok lecsatolható vállpánttal és övcsipesszel a maximális sokoldalúságért.

Sportcsomag – SPK-HCA
Akár 5 méteres vízmélységig használható, kiváló minőségű sportkészlet beépített sztereó mikrofonnal.