KonicaMinolta: PictBridge kompatibilis lézernyomtató

0

Eddig még egyik gyártónak sem jutott eszébe, hogy olyan lézernyomtatót készítsen, amelyet közvetlenül fényképezőgéphez lehetne kapcsolni. Való igaz, ritka, amikor az ember színes lézernyomtatóval tud A4-es nyomatot készíteni. Most viszont ezt akár közvetlenül, számítógép nélkül is megtehetjük majd a KonicaMinolta Magicolor 2430DL segítségével.






Sajtóközlemény:

A világ első közvetlen fotónyomtatásra képes színes lézernyomtatója Konica Minolta magicolor 2430 DeskLaser

Budapest, 2005. január 24.
A Konica Minolta magicolor 2400 színes lézernyomtató családja új taggal bővült. A január végén bevezetésre kerülő magicolor 2430 DeskLaser az első színes lézernyomtató PictBridge-támogatással, mellyel lehetőség nyílik közvetlenül a digitális kameráról is nyomtatni.

A magicolor 2430DL alapfelszereltségéhez egy USB-aljzat tartozik, melyen keresztül közvetlenül is nyomtathatók fényképek a PictBridge szabványt támogató digitális kamerákról. A Konica Minolta az új lézernyomtatóját kisebb munkacsoportok, illetve egyéni felhasználók számára ajánlja. Terhelhetősége havi 35.000 lap, fekete-fehérben 20 lap/perc, színesben 5 lap/perc sebességgel nyomtat.

Az magicolor 2430DL standard papírtálcája 200 lap, az opcionálisan választható papírtálca 500 lap tárolására alkalmas, így a maximális papírkapacitás 700 lap. Az opciós duplex egységgel lehetőség van kétoldalas nyomtatásra is. A kezelést egy LCD-kijelző könnyíti meg, amely egyúttal a tonerek állapotáról is tájékoztat. A Konica Minolta által kifejlesztett „multi-pass” rendszerű nyomtatóművének segítségével még jobb minőségű nyomtatokat kapunk. A magicolor 2430DL maximális felbontása 2400×600 dpi. A nyomtató 32 MB-os alapmemóriáját maximálisan 544 MB-ra lehet növelni. Maximum A4-es méretű és maximum 163 g/m2 súlyú papír kezelésére alkalmas, nyomtathatunk fóliát, borítékot és címkét is.

A magicolor 2430DL felmelegedési ideje igen rövid, az első nyomat 12 másodperc alatt készül el. A számítógéppel USB 2.0 interfészen köthető össze, de Fast Ethernet portja révén hálózatra is kapcsolható. A Konica Minolta Raster Language emulációnak köszönhetően a nyomtató Windows, Mac OS és Linux rendszert futtató számítógépekkel egyaránt együttműködik.

A magicolor 2430DL telepítése és kezelése gyerekjáték. Egyszerűen megszűntethető a papírelakadás, a könnyen cserélhető festékezőn és dob egységen kívül más kelléket nem kell cserélnie a felhasználónak. A Konica Minolta más színes lézernyomtatóihoz hasonlóan, a magicolor 2430DL is az egyik legfejlettebb technológiájú festékezőt, a Konica Minolta új, polimerizált gömbszemcsés festékezőjét használja. A polimerizált festékrészecske fele akkora, mint a hagyományos festékszemcse és nem amorf, hanem szabályos gömb alakú. A különleges festékező viaszt is tartalmaz, így nincs szükség olajozó egységre a nyomtatáshoz. A készülék az új technológia segítségével egyenletes nyomtatási minőséget biztosít.

A magicolor 2430DL kiváló nyomtatási minőségéről bárki meggyőződhet, ha feltölti a nyomtatandó fájlt a http://www.minolta.hu/tesztnyomtatas weboldalra. Az oldalra feltöltött képeket a Konica Minolta Magyarország Kft. a színes nyomtatón kinyomtatja, majd a nyomatot díjmentesen kiküldi az érdeklődő részére. A tesztnyomtatás szolgáltatás teljesen ingyenes.

Fontosabb tulajdonságok – Konica Minolta magicolor 2430 DL

  • PictBridge-támogatás
  • Max. 20 lap/perc nyomtatási sebesség fekete-fehérben
  • Max. 5 lap/perc nyomtatási sebesség színesben
  • Max. 2400 x 600 dpi felbontás
  • Max. A4-as papírméret
  • Korszerű, polimerizált festék használata
  • Ethernet 10/100 BaseTX hálózati és USB 2.0 interfész
  • Ingyenes online tesztnyomtatási lehetőség http://www.minolta.hu/tesztnyomtatas