Próba-Fotó

0

Tegnap hat budapesti és három vidéki teátrumban játszó színművész vehette át a Merlin Színházban rendezett parti keretében azokat a Canon digitális fényképezőgépeket (Digital Ixus 40), amelyekkel az elkövetkezendő hónapokban megörökíthetők az előttük álló színházi próbákat, bemutatva ők hogyan látják a színházat, s hogyan jön létre egy színházi produkció a kezdeti ötletektől a művészi megvalósításig. Az április közepétől, a Merlinben kiállításra kerülő színészfotótárlaton Kováts Adél, Udvaros Dorottya, Csákányi Eszter, Tóth Ildikó, Anger Zsolt, Huszár Zsolt, Fesztbaum Béla, Végh Zsolt és Gareth Taylor alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Februárban és márciusban kilenc színész számára különleges lehetőség adódik azáltal, hogy ezúttal az objektív másik oldalára állhatnak, így mások számára soha nem látható jeleneteket – néhány egyedi smink elkészültét, öltözői mozzanatokat és színfalak mögötti hangulatokat – egyszóval: kulisszatitkokat örökíthetnek meg, vagy jellemző színész-portrékat készíthetnek a próbák alatt és a szünetekben.



Magács László
Merlin Színház
Török F. László
Canon Hungárai Kft.

Magács László, a Merlin Színház igazgatója elmondta: „A színház egyik legfontosabb attribútuma az itt és most élménye. A színház egyszeri és megismételhetetlen. A fotózással a megismételhetetlen pillanatokat próbáljuk visszahozni, örök életűvé tenni, így azt is megmondhatjuk, hogy a művészek és Canon küldetése ugyanúgy az idő körül zajlik. Bízunk benne, hogy a fővárosi és vidéki alkotóműhelyekből szín-tiszta színházi pillanatokat hozhatunk majd az áprilisi kiállításra.”



Színészek a gépek átvétele után Kováts Adél és Csákányi Eszter

A színészek által készített fotókat a kiállítás után megvásárolhatják a színházrajongók és gyűjtők. A képek eladásából származó bevételt a szervezők a MASZK Országos Színházi Egyesület Alapítvány számára ajánlják fel, mely az Ódry Árpád Színészotthonban lakó idős színészek támogatására fordítja majd az összeget.

Sokak számára ismerős lehet a hírességek fotóiból válogatott kiállítás. Tavaly márciusban „Sztárok az objektív másik oldalán” címmel már rendezett hasonló tárlatot a Canon Hungária. A kiállítás osztatlan közönségsikert aratott, többek között ez inspirálta a céget arra, hogy csatlakozzon a Merlin Színház kreatív kezdeményezéséhez.