7 Mpixeles Nikon Coolpix 7600

0





A Nikon Coolpix 7600 több újítást is tartalmaz, amely a fotózás során megkönnyíti a készüléket használó dolgát.
A 7 Mpixeles fényképezőgépen 3x-os átfogású objektív található. A hátlapra 1,8″-os LCD-t szereltek, ezen kívül átnézeti kereső is használható a képek komponálására.
Az energiaellátásról két AA méretű ceruzaelem, vagy akkumulátor gondoskodik.





Sajtóközlemény:

Nikon COOLPIX 7600

A Nikon új, 7 megapixeles kompakt digitális fényképezőgéppel bővíti a COOLPIX családot

Tokió – A Nikon Corporation örömmel jelenti be a kisméretű és könnyen használható COOLPIX 7600 kompakt digitális fényképezőgép bevezetését. A gép a 7,1 tényleges megapixeles teljesítményt egy sor új vagy továbbfejlesztett, beépített funkcióval ötvözi, amelyek napjaink valamennyi digitális fotósának igényeit kielégítik.

A COOLPIX 7600 képei mindig tiszták és élesek, még vágás és akár A3-as méretre történő nagyítás után is, köszönhetően a 7,1 tényleges megapixeles, nagy felbontású képérzékelőnek és a 3x-os optikai nagyítást nyújtó Zoom Nikkor ED (extra alacsony szórású) objektívnek, amelynek tartománya 35 mm-es formátumban 38-114 mm-nek felel meg. Makrófelvételek már 4 cm-es távolságból is készíthetők.

A COOLPIX 7600 a Nikon innovatív funkcióit kínálja, amelyek révén kitűnő képek készíthetők a fényképezőgéppel utómunkák nélkül is. A Nikon exkluzív D-Lighting funkciója Visszajátszás módban használható olyan képek esetén, amelyek erős ellenfényben vagy gyenge vakufénnyel készültek. A D-Lighting egyetlen gombnyomásra kivilágosítja és részletgazdagabbá teszi a sötét területeket, míg a megfelelő megvilágítású részeket változatlanul hagyja.

Az Arckép-prioritásos AF funkció a COOLPIX 7600 másik előnye. Portré módban használva automatikusan segít megtalálni a fotó alanyának arcát, és ráfókuszál, így biztosítva a portré megfelelő élességét.

Ne feledkezzünk el a fényképezőgép beépített vörösszemeffektus-csökkentő funkciójáról sem, amely felismeri a vaku által okozott, bosszantó vörösszem-effektust, és még a fényképezőgépben korrigálja azt; használatával gyönyörű éjszakai portrék készíthetők.

És végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a Bemozdulásjelzést is, amely figyelmeztet minden esetben, amikor a fényképezőgép bemozdult, így a képet még egyszer elkészítheti, mielőtt új témát keresne.

A COOLPIX 7600 használata meglepően egyszerű. A kis méret és a jól kialakított markolat különösen kényelmes fogást biztosít. Az új grafikus felületen a használó beállíthatja, hogy a funkciókat név vagy ikon alapján szeretné kiválasztani. Mi több, a COOLPIX 7600 egy igen hasznos HELP (SÚGÓ) gombbal is rendelkezik. A fényképezőgép hátlapján elhelyezett, kényelmesen használható Súgó gomb segítségével elolvashatja a főmenü funkcióinak magyarázatát, így akkor sem kell aggódnia, ha nem volt ideje elolvasni a használati útmutatót.

A COOLPIX 7600-at a világ bármely táján élő fotósok könnyen használhatják, hiszen a menü 12 nyelven jeleníthető meg a nagy méretű, jó fényerejű, 4,57 cm-es, 85.000 képpontos LCD monitoron, amely egyaránt ideális a képek megkomponálására és visszajátszására. A COOLPIX 7600 energiafelhasználása is igen hatékony – akár 100 kép is készíthető két AA-méretű alkálielemmel.

A népszerű COOLPIX család többi fényképezőgépéhez hasonlóan a COOLPIX 7600 is rendelkezik egy sor hasznos motívumprogrammal, amelyek a gép használatát még könnyebbé teszik. A fotósnak csak ki kell választania a témának legjobban megfelelő motívumprogramot, mint pl. Naplemente vagy Portré, a COOLPIX 7600 pedig kiválasztja a tökéletes eredményhez szükséges, optimális beállításokat. Négy motívumprogramhoz kompozíciós segédlet is rendelkezésre áll, amely gyakorlatilag bárki számára lehetővé teszi a még tetszetősebb kompozíciók elkészítését. A COOLPIX 7600 újdonsága, hogy a Copy (Másolás) módban rendelkezésre áll a BSS másolás funkció, amely automatikusan aktiválja a BSS funkciót, így a képek a lehető legtökéletesebbek lesznek.

A gyönyörű állóképek mellett a COOLPIX 7600 videofelvétel rögzítésére is képes. Öt videó módból lehet választani, amelyek közül kettő 30 kép/másodperces sebességű felvételre képes. Ezen felül a COOLPIX 7600 rendelkezik a Nikon új elektronikus rázkódáscsökkentő (VR) funkciójával is, amely videofelvétel-készítés közben aktiválható; így stabilabb képeket kaphatunk olyankor is, amikor nehéz a fényképezőgépet mozdulatlanul tartani. A COOLPIX 7600 könnyedén csatlakoztató a televízióhoz is, így felvételeit együtt nézheti meg családjával és barátaival.

Az öt különböző Színbeállítási opció további kreatív lehetőséget biztosít a fotósoknak, így a felvételkészítés előtt az egyik opció kiválasztásával meg lehet változtatni a kép hangulatát, pl. szépia vagy cianotípia (kéknyomatú) beállítással. A COOLPIX 7600 kb. 14 MB belső memóriával rendelkezik, így a képeket SD-memóriakártya nélkül, közvetlenül a gépre lehet rögzíteni.

A COOLPIX 7600-ról a képek nyomtatása is egyszerű. A fényképezőgép PictBridge-kompatibilitása révén a megfelelő nyomtatóra közvetlenül, számítógép közbeiktatása nélkül nyomtathatunk. A COOLPIX 7600 további kényelmi funkciója, hogy már a fényképezőgépen kiválaszthatók a különböző nyomtatási méretek.

A COOLPIX család többi fényképezőgépéhez hasonlóan a COOLPIX 7600-hoz is mellékelt tartozék a Nikon saját PictureProject szoftvere, amely nemcsak rendkívül felhasználóbarát, de változatos funkciók egész sorát is kínálja.

Ütemezés:
A fényképezőgép Európában 2005 tavaszán kerül forgalomba.

Megjegyzés:
A műszaki adatok, a külső, a terméknév, a szabványos tartozékok és a forgalomba kerülés dátuma országonként vagy területenként eltérő lehet.

A Nikon COOLPIX 7600 főbb funkciói

Még több megapixel és hatékony ED objektív
A COOLPIX 7600 fényképezőgéppel bárki gyönyörű képeket készíthet. A 7,1 tényleges megapixeles felvételkészítési képesség révén több részletet örökíthet meg, mint a legtöbb más alapszintű digitális fényképezőgéppel, sőt a hatékony, 3x-os optikai nagyítást nyújtó (38-114 mm*) Zoom-Nikkor ED objektívvel kiemelkedő élesség és optimális színkorrekció érhető el.
*35mm-es [135] formátumban

Újítások, amelyek még a fényképezőgépben javítják a képminőséget
Már az eddig felsorolt előnyös tulajdonságok révén is bárki könnyedén készíthet remek képeket. A kényelmes, beépített vörösszemeffektus-csökkentő funkció automatikusan felismeri, és már a fényképezőgépben korrigálja a vörösszem-effektust, így a vaku kellemetlen hatását kiküszöbölve szép éjszakai portrék készíthetők. A lenyűgöző D-Lighting funkció automatikusan kompenzálja az erős ellenfényt vagy a gyenge vakufényt, az így készült képek minősége egy gombnyomással javítható. Az Arckép-prioritásos AF funkció automatikusan felismeri a fotó alanyának arcát, és ennek megfelelően beállítja az optimális élességet.

Felhasználóbarát, könnyű alkalmazás
Kialakítása révén a COOLPIX 7600 használata könnyű, és még a kezdők számára is élvezetessé teszi a digitális fényképezést. Az átalakított grafikus felületen a használó név vagy ikon alapján navigálhat és választhatja ki az egyes funkciókat, a kényelmes Súgó gombbal pedig a főmenü funkcióinak magyarázatát is megnézheti, így nem kell attól félnie, hogy elveszik a lehetőségek sokaságában. A COOLPIX 7600 4,57 cm-es LCD monitorral rendelkezik, amely a megnövelt fényerő révén megkönnyíti a képek komponálását és visszanézését. Mindezeken felül a COOLPIX 7600 kis méretű, és a markolata jól kialakított, így kényelmes fogást biztosít, és megkönnyíti a fényképezést.

A Nikon COOLPIX 7600 egyéb tulajdonságai

  • Könnyen hordozható méret, 85x60x39mm (Sz x M x H)
  • Könnyű, kb. 145 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
  • 5 videó mód hangfelvételi lehetőséggel; ezek közül kettő 30 kép/mp sebességgel
  • Az elektronikus rázkódáscsökkentés (VR)
  • Vonzó, ergonomikus markolat a kényelmes és könnyű fogás biztosítására.
  • Hangrögzítési funkció –
  • BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció –
  • BSS monochrome copy (BSS monokróm másolás) –
  • A 16 motívumprogram közül 4 mellé választható kompozíciós segédlet (Portré, Éjszakai portré, Sport, Tájkép).
  • Zajcsökkentés -automatikusan még élethűbb színvisszaadást tesz lehetővé egyes motívumprogramok használatakor.
  • A PictBridge közvetlen nyomtatást tesz lehetővé a fényképezőgépen választható nyomtatási méretben.
  • Az időzóna funkció segítségével bárhol könnyedén beállíthatja a helyi időt.
  • Az USB-kompatibilitás révén
  • A dátumszámláló lehetővé teszi a napok számának vizuális rögzítését egy fontos esemény bekövetkeztéig, vagy azt követően.
  • A fényképezőgép hátlapján valamennyi gomb elhelyezkedése a kényelmes használatot szolgálja.
  • 4x-es digitális zoom
  • A menü megjelenítéséhez 12 nyelv választható, beleértve az újonnan hozzáadott oroszt is. Manuális fehéregyensúly-szabályozás: Daylight (Napfény), Flourescent (Fénycső) és Incandescent (Izzólámpa) mód választható
  • Visszajátszás opciók: teljes kép, 4- és 9-szegmensű kiskép, diavetítés
  • Beépített vaku -beállítási lehetőségek: automatikus, vörösszemeffektus-csökkentés elővillantással, állandó vakuzás (derítés), vaku letiltása és hosszú záridős vakuszinkron

Nikon Arc-prioritásos AF

A COOLPIX 7900, COOLPIX 5900 és a COOLPIX 7600 fényképezőgépekkel használható, a Nikon által elsőként alkalmazott Arc-prioritásos AF funkció könnyűvé teszi az éles portréképek készítését.

Tokyo – A Nikon Corporation örömmel mutatja be azt az izgalmas, új technológiát, amely egyszerűvé teszi a kiváló minőségű portrék készítését. Az új, a szakmában elsőként alkalmazott funkció neve Arc-prioritásos AF (autofókusz), és először a COOLPIX 7900, COOLPIX 5900 és a COOLPIX 7600 kompakt digitális fényképezőgépekben kerül alkalmazásra.

Az Arc-prioritásos AF funkció a legújabb digitális technológiát alkalmazza keresőképen található emberi arc felismerésére, és ennek megfelelően állítja be az élességet. Ennek eredményeként a felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy a kereső vagy az LCD monitor használatával a képterületen bárhol a kompozícióba befoglalja a fotózott személy, talán egy barát vagy családtag arcát. A kamera ezután élesen a fotózott személy arcára fókuszál anélkül, hogy a felhasználónak akár csak gondolnia kellene valamely fotózási technika, például a fókuszrögzítés használatára*.
* Az arcfelismerő képesség bizonyos fotózási körülmények esetén korlátozott lehet.

A Nikon Corporation ezt az új technológiát az Identix (USA) céggel való szoros együttműködés eredményeként tudta bevezetni a piacon. Az Identix ezt a fejlett technológiát a saját, szabadalmazott FaceIt arcfelismerő technológiájára alapozva hozta létre. Dr. Joseph Atick, az Identix elnök-vezérigazgatója mondta: „Büszkék vagyunk a Nikonnal, a vezető kameragyártóval való együttműködésünkre a fejlett arcfelismerő technológiák fogyasztói piacra történő bevezetésében. Az új COOLPIX fényképezőgépek funkciójaként a mi vezető FaceIt arcfelismerő technológiánk egy teljesen új kényelemérzetet fog biztosítani a felhasználóknak portréfotók készítésekor.”

Az új Arc-prioritásos AF funkció csak egy példa a sok közül arra, hogyan építi a Nikon a kompakt digitális fényképezőgépek COOLPIX sorozatának sikerét – hogyan válnak ezek az eszközök még inkább felhasználóbaráttá és méginkább alkalmassá arra, hogy minél jobb képek készülhessenek, minél egyszerűbben. A többi kényelmes funkció között megtalálható a Transfer (átvitel) gomb, amely a COOLPIX 775-tel került bemutatásra 2001-ben – egy fejlett eszköz, amellyel egy gombnyomásra elindítható a képek áttöltése a számítógépre.

Nemrégiben a Nikon szintén sikeresen mutatta be a Kamerán Belüli Vörösszem-javító funkciót, amely automatikusan felismeri a vaku által néha okozott zavaró vörösszem-hatást, majd egy belső digitális grafikai technológiával kijavítja azt, így megkapó éjszakai portréfelvételek készülhetnek. A Nikon képessé tette a felhasználókat arra is, hogy a képek expozícióját a felvétel után is javíthassák, az új D-Lighting technológiával. A D-Lighting ideálisan használható az olyan képeken, amelyek erős ellenfényben vagy nem megfelelő vakufénnyel készültek, a funkció a világos képterületeket változatlanul hagyja, miközben a sötét (alulexponált) képrészleteket kivilágosítva növeli azok részletességét.