Olympus MP3-lejátszós fényképezőgép m:robe MR-500i

0

Az Olympus m:robe MR-500i 20GB-os merevlemezén rengeteg zene és kép fér el. Az MP3-ak és WMA-k lejátszására alkalmas készülékbe 1,3 Mpixeles, 1/4″-os CMOS képérzékelőre alapuló „kamerát” építettek. A 35mm-nek megfelelő fókusztávolságú optika fényereje F2,8.


Sajtóközlemény:

Képzeljük el a zenét!

Az Olympus m:robe MR-500i megérkezet

Hamburg, 2005. február – Az Olympus m:robe MR-500i a termékek egy teljesen új kategóriáját képviseli. Egyrészről egyesíti a zenét a képek erejével, másrészről egy hordozható merevlemezes zenelejátszót egy digitális kamerával. Ez az elementáris eszköz kedvenc dalaink élvezetének új megközelítését kínálja azzal, hogy miközben az életünk különleges pillanatairól készült képeket nézzük, közben saját zenéinket hallgathatjuk. Szabadjára engedhetjük fantáziánkat a zenék és képek újszerű világában, a beépített „remix cubes”-ok segítségével. Ötletes funkciók és speciális effektusok adhatók az egyéni audio-vizuális kompozíciókhoz. A beépített digitális fényképezőgép biztosítja, hogy a vissza nem térő pillanatokat soha ne mulasszuk el. Haladó formatervezésű fényes vázával az m:robe igazán feltűnő jelenség. Az érintőkijelzős vezérléshez csak egy érintésre van szükségünk, hogy a személyes szórakozás új világa nyíljon meg számunkra.

Lepipálva a hagyományos audio lejátszókat és fotóalbumokat
Az Olympus nevéhez, a fotográfia és hangtechnika gyorsan változó világában már régóta a professzionális megoldások széles tárháza kapcsolódik. Az m:robe sem kivétel ez alól. Az igényeknek megfelelve kiaknázza az Olympus-nak a fényképészetben, a szórakoztatásban és a formatervezésben elért szakértelmét. Képnézegetővel és zenei aláfestéssel megtámogatva a fotográfia még több szórakozást és alkotási élményt jelent.

Nagy tároló-kapacitás
Köszönhetően 20 GB-os kapacitásának az m:robe MR-500i lehetővé teszi 5000 dal (128 kb/mp adatátviteli sebességgel felvéve) tárolását. Van elég hely személyes fotóarchívumunkból akár 20000 darab 1 MB-os kép tárolására is, hogy emlékeinket elérhetővé tegye, bárhol, bármikor. Letisztult kompakt kivitele nem korlátozza, hogy ott merüljünk el az érzékek világában, ahol csak kedvünk tartja: a tengerparton, otthon vagy a földalattin.

A zene és kép kreatív ötvözése
Az m:robe MR-500i tökéletes eszköz ahhoz, hogy lehetővé tegye tulajdonosa alkotószenvedélyének kibontakozását és fokozza emlékeinek intenzitását. Az innovatív érintőkijelező segítségével a felvett kalandokat albumokba rendezhetjük, amelyeket különleges látványelemekkel egészíthetünk ki, sőt, kísérheti ezeket a képeket az m:robe lejátszón tárolt számainkból összeállított saját aláfestő zenénk. A zenék és képek kombinációját „remix cubes”-ban tárolhatjuk, amelyek éppen annyira egyéniek, mint alkotójuk. Az eredményt bemutathatjuk a 9,4 cm-es LCD kijelzőn, vagy ha nagyobb a társaság, akár a TV képernyőjén is.

Sose szalasszunk el egyetlen pillanatot sem
Az MR-500i emlékeink testre szabott szimfóniájának létrehozása és élvezete mellett, biztosítja, hogy különleges pillanatainkat bármikor megörökíthessük. A beépített 1,22 millió képpontos fényképezőgép mindig készen áll a kalandok dokumentálására és emlékezetes alkalmak rögzítésére. Zenével kombinálva a képek az élet és az érzelmek újfajta kapcsolatát hozzák létre.

Nagy teljesítményű számítógépes zeneszoftver
Az m:trip zenei és képszoftver a lejátszóval együtt kerül forgalomba. Lehetővé teszi a zenék és a képek adatainak rendezését, CD-k konvertálását WMA formátumba, és biztosítva ezek, illetve internetről beszerzett MP3 vagy WMA dalok lejátszását, kombinálását a rögzített képekkel. Az m:trip szoftver támogatja a „remix” funkciót, illetve a lejátszón megtekinthető „cubes”-ok létrehozását.

Érzéki vezérlés ujjheggyel
A kezelés könnyedsége és a kivitelezés szakértelme fémjelzi az Olympus termékeit, és az m:robe tökéletes szimbóluma ennek. Az érintésre érzékeny kijelző, biztosítja tulajdonosának a készülék teljes vezérlését. Ez nem csak hihetetlenül könnyű, egyszerű működtetést biztosít, hanem fokozza a lejátszó egyedi stílusát, az élet szerves részévé téve azt. Nagyszerű zene, kiemelkedő vizuális effektusok, és jövőbe mutató formatervezés jellemzi napjaink szórakoztató elektronikai termékeinek elitjét. Ötvözzük őket, és az eredmény az m:robe MR-500i lesz. Készüljünk hát a zene látvánnyá válására, a teljes mobilitásra, a szabadságra és arra a lehetőségre, amelyet ez a kompakt berendezés kínál az alkotóerő számára.
Azok számára, akiknek csak az audio lejátszó funkcióra van szüksége, elérhető a „kistestvér”, az MR-100-as modell is.

Az Olympus MR-500i legfőbb jellemzői:

  • Zene és kép mixelésének lehetősége
  • 20 GB-os merevlemezes hordozható audio lejátszó. Képes tárolni akár 5000 zeneszámot (128 kb/mp sebességgel rögzítve WMA formátumban), vagy például 20 000 képet (1MB-os fájlméret esetén).
  • Érintőkijelzős képernyő, 9,4 cm / 3,7 collos TFT LCD kijelző 307.000 képponttal (felbontás 640 x 480)
  • WMA és MP3 lejátszási lehetőség
  • Maximálisan 8 óra elemtartam
  • Beépített 1,22 millió pixeles fényképezőgép vakuval (az objektív gyújtótávolsága 35 mm-nek felel meg 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva)
  • Naptár funkció
  • m:trip szoftverrel, fejhallgatóval és távvezérlővel szállítva
  • Nagysebességű USB 2.0 csatlakozó
  • PictBridge kompatibilitás
Modell m:robe MR-500i
Típus 20GB-os audio lejátszó beépített fényképezőgéppel és 9.4cm-es / 3.7″ színes TFT kijelzővel
Adattároló eszköz típusa 20GB-os belső merevlemez
Audio formátum WMA Windows Media Audio (192 kbps)
MP3 (320 kpbs)
Mintavételi frekvencia 8 – 48 kHZ
Jel-zaj arány 75 dB
Idő Maximum 8 óra
Funkció Folyamatos lejátszás, egy szám vagy az összes szám ismétlése, információ kijelző funkció, dalszöveg kijelző funkció, hangszínszabályozó,
Rendezés Kedvencek
Szenzor 1,3 millió pixeles 1/4″ CMOS
Tényleges felbontás 1,22 millió pixel
Gyújtótávolság 35 mm-es megfelelője 35 mm
Maximális rekesznyílás 1:2,8
LCD monitor 9,4cm-es / 3,7″ színes TFT LCD kijelző 307.000 pixellel és fehér háttérvilágítással
Fotó JPEG (DCF: „Design rule for Camera File system”), Exif 2.2 támogatás, PictBridge kompatibilis
Képi üzemmód Album funkció, naptár, diavetítés.
Akkumulátor Beépített lítium-polimer akkumulátor (1126 mAh), töltési idő kb. 3 óra.
AC adapter TA-A511A, TA-AP1A típusú opcionális AC adapter
USB Kikapcsolt állapotban USB buszon keresztüli áramellátás, töltési idő kb. 8 óra
Interfész dokkoló egységen keresztül Egyenáramú tápcsatlakozó aljzat, USB 2.0 nagysebességű AutoConnect csatlakozófelület (storage class), Audio / Video kimenet
Direkt nyomtatás (DPS ) PictBridge kompatibilis nyomtatókkal
DPOF Egyes nyomtatási utasítás, csoportos nyomtatási utasítás, dátum/ idő
Többnyelvű menü Angol / Francia / Német / Spanyol / Japán / Orosz / Koreai / Hagyományos kínai / Egyszerűsített kínai
Távkapcsoló A fülhallgató kábelen (lejátszás, hangerő, előre- és visszatekerés, kijelző üzemmód és kedvencek)
Remix üzemmód Zene- és képfájlok keverése
Méret 109.4 (Sz) x 73.4 (Ma) x 21.2 (Mé) mm
Súly 210 g
A doboz tartalma Hordozószíj, USB kábel, Audio-/Videokábel, Li-polimer akkumulátor, AC adapter, sztereo fülhallgató és távirányító, m:trip zene- és képkezelő szoftver
A külső megjelenés a specifikáció előzetes értesítés nélküli módosításának jogát fenntartjuk.